RENGINIAI

Rita ŠIDLAUSKAITĖ

"DAINUOJAME BALTIJAI"


2008 m. birželio 27-29 dienomis Estijos mieste Valga vyks tarptautinis Baltijos šalių aklųjų estradinės muzikos festivalis "Baltijos banga", kuriame Lietuvai atstovaus estradinis ansamblis iš Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (vadovas Petras Garšva), klaipėdietė solistė Vida Miknienė ir brolių Artūro ir Audriaus Lenkšų vokalinis duetas iš Kauno.  

Šio žanro muzikos mėgėjus Lietuvoje pasivaržyti ir parodyti, ką per pastaruosius metus nuveikė, 2008 m. gegužės 24 d. į estradinės muzikos festivalį "Dainuojame Baltijai" pakvietė klaipėdiečiai. Renginyje dalyvavo estradiniai ansambliai "Prisiminimas" (Klaipėda) ir "Vilkpėdė" (Vilnius), vokaliniai duetai Artūras ir Audrius Lenkšai bei Irena ir Leonas Pauliai (Mažeikiai) ir keturios solistės: trys klaipėdietės: Vida Miknienė, Lijana Širvinskaitė ir Zofija Vilkienė bei Vitalija Petkutė iš Šilutės. Dalyvius vertino autoritetinga žiuri, kurios pirmininkas - dainininkas Simonas Donskovas. Komisija turėjo nominuoti geriausią grupę, geriausią vokalinį duetą, geriausią vokalistą ir geriausią instrumentininką. Tai nebuvo sunkus uždavinys, nes iš vokalistų išsiskyrė V. Miknienė, pasižymėjusi įtaigumu ir nuoširdumu. Žiūrovų simpatijų prizą laimėjo Z. Vilkienė, vokalinių duetų tarpe sėkmė lydėjo brolių Lenkšų duetą, geriausiu instrumentininku buvo pripažintas saksofonininkas Arvydas Jakubėnas, šį kartą neturėjęs su kuo varžytis, o dėl geriausios grupės komisijos nuomonės išsiskyrė. Dar neprasidėjus renginiui, simpatijos buvo "Prisiminimo" pusėje. Taip ir atsitiko. Tačiau dėl tam tikrų priežasčių (objektyvių ar subjektyvių) į Estiją ši grupė vykti atsisakė. Festivalis savo organizuotumu neišsiskyrė iš kitų Arednos Jokubauskienės išradingai organizuojamų renginių. Tik nuotaiką labai gadino prastas garso režisierių darbas, o tokiame renginyje šis dalykas tiesiog neatleistinas, nes garsas čia yra svarbiausia.  

Festivalyje “Dainuojame Baltijai” geriausiu estradiniu ansambliu pripažintas klaipėdiečių “Prisiminimas”

Nepaisant nesklandumų, šventės dalyviai turėjo daug gražių akimirkų. Festivalį "Dainuojame Baltijai" finansavo Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros skyrius. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]