TAI ĮDOMU

 

 


PERŠALUS - BE LĘŠIŲ 

 

Alabamos (JAV) universiteto ekspertai peršalusiems žmonėms pataria kuriam laikui atsisakyti glaustinių lęšių. Daugelis nesuvokia, kad ligos atveju akys dirba visai kitaip. Gali sutrikti ašarų skysčio išsiskyrimas, o tai sukelia akių sausumą. Tokiomis sąlygomis padidėja akių konjunktyvito ir kitų akių infekcijų rizika. Glaustinių lęšių nešiojimas apsunkina šių ligų simptomus. Peršalus specialistai pataria nešioti akinius. Tiems, kurie negali apsieiti be lęšių, reikėtų juos valyti ypač atidžiai, dar geriau - pereiti prie vienadienių lęšių. 

 

EUROPOS MOKSLININKAI SUKŪRĖ AKINIUS-KINO TEATRĄ 

 

Europos mokslininkai sukūrė akinius-kino teatrą, su kuriais galima individualiai žiūrėti filmus. Tai - tradicinės formos akiniai, tik vietoj stiklų į juos įstatyti neskaidrūs "videolęšiai", kurių vidinėje pusėje yra miniatiūriniai ekranai. 

Kaip pranešė "nešiojamojo kino teatro" gamintoja, garsioji kompanija "Carl Zeiss", žiūrovui susidaro įspūdis, jog jis mato filmą 45 colių (1 metro 14 centimetrų) įstrižainės ekrane, esančiame už beveik 2 metrų. Signalas į akinių ekranus siunčiamas iš portatyvaus priedėlio "iPod", kurį galima įsidėti į kišenę arba pasikabinti ant diržo. Akinių kaina - 369 eurai. Netrukus jie pasirodys Europos Sąjungos šalių parduotuvėse. Naudotis akiniais-kino teatru galima beveik visur, taip pat ir važiuojant visuomeniniu transportu. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]