IŠ MŪSŲ KALENDORIAUS

Juozas VALENTUKEVIČIUS

MENIŠKOS SIELOS ŽMOGUS


Kovo 4 dieną šiauliečiui Kazimierui Gailiui sukanka 50 metų. Tai aktyvus LASS veikėjas, VšĮ "Aksida" direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams, poetas, muzikantas. 

K. Gailius gimė 1958 metais Šerkšnėnuose, (Mažeikių raj.). 1970 m. atvyko mokytis į Kauno aklųjų internatinę mokyklą. 1975 - 1980 m. mokslus tęsė Vilniuje aklųjų ir silpnaregių mokykloje, be to, mokėsi ir Balio Dvariono vaikų muzikos mokykloje, pučiamųjų instrumentų klasėje. Jau mokykloje pradėjo ryškėti jo organizaciniai gabumai, pomėgis muzikai ir literatūrai. Pedagogai, pastebėję jo neeilinius gabumus, visokeriopai skatino. Vyresnėse klasėse jam patikėdavo organizuoti ir vesti įvairius literatūrinius-muzikinius renginius. Dažnai jis būdavo atsakingas ir už šokių bei diskotekų organizavimą.  

Baigęs vidurinę mokyklą, 1980 m. rudenį, persikėlė gyventi į Šiaulius ir įsidarbino LAD Šiaulių įmonėje. Siekdamas žinių, 1981 - 1986 m. studijavo Šiaulių pedagoginiame institute (dabar Šiaulių pedagoginis universitetas) ir tapo diplomuotu tiflopedagogu. Jam buvo patikėtos įvairios atsakingos pareigos ne tik Šiaulių įmonėje, bet ir kultūros namuose - 1985 - 1987 m. jis buvo tarprajoninių kultūros namų direktorius. Nuo 1992 m. iki šiol K. Gailius yra Šiaulių įmonės (dabar VšĮ "Aksida") direktoriaus pavaduotojas. Jis rūpinasi įmonės ūkiu, darbo vietų steigimu ir darbuotojų socialiniais reikalais. 

K. Gailius, atvykęs į Šiaulius, aktyviai įsijungė į kultūrinį ir muzikinį gyvenimą. Kadangi jis groja įvairiais muzikos instrumentais: triūba, tūba, fortepijonu, akordeonu, klavišiniu sintezatoriumi, turi gražų balsą, - tai yra entuziastingas įvairių muzikinių kolektyvų bei ansamblių dalyvis. Su meniniais kolektyvais iki šiol aktyviai koncertuoja, dalyvauja įvairiose apžiūrose ir festivaliuose. Kuria dainų tekstus, dažnai jas pats ir atlieka. Mielai koncertuoja poilsio vakaruose ir proginiuose renginiuose. Yra išleidęs dvi autorines kompaktines plokšteles: "Pabūk su manim" (1997) ir "Rudenėjant" (2000).  

Jam nesvetima literatūra, ypač poezija. Kurti pradėjo dar besimokydamas vidurinėje mokykloje. Pirmuosius eilėraščius spausdino Mažeikių bei Šiaulių rajonų laikraščiuose, neregių literatų almanache "Vaivorykštė"( 2 tomas) ir žurnale "Mūsų žodis". 2000 m. autorius išleido savo eilėraščių knygą "Pro vaikystės langą". 2002 m. keli jo eilėraščiai spausdinti neregių literatų kūrybos almanache "Žodžio spalvos". 

Kompozitorius Mykolas Žalneravičius pagal jo eiles yra sukūręs dainų vokaliniams ansambliams.  

 

MINĖTINOS SUKAKTYS 

Balandžio 12 d. sukanka 75 metai, kai gimė (1933) Vytautas Karvelis, habilituotas socialinių mokslų daktaras, profesorius, tiflopedagogų rengėjas Lietuvoje. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]