MUMS RAŠO

 

KLUBO VEIKLA ĮSIBĖGĖJA


Daugiau kaip prieš metus prie Lietuvos aklųjų bibliotekos Šiaulių filialo, persikėlusio į erdvias ir modernias patalpas, vėl atgijo, galima sakyti, naujai suburtas skaitytojų klubas "Svaja". Jo pirmininke išrinkta 35 metus LASS Šiaulių įmonėje dirbusi energinga, stropi moteris Galina Šimkuvienė. "Mūsų žodžio" neetatinis korespondentas Juozas Ežerskis kalbina šio klubo pirmininkę, prašydamas plačiau papasakoti skaitytojams apie jo veiklą ir ateities planus. 

J. E. Kaip atsirado skaitytojų klubas "Svaja"? 

G. Š. Daug metų prie LAB Šiaulių filialo veikė įvairių meno mėgėjų klubai, kuriais rūpinosi buvusi ilgametė šio filialo vedėja Stasė Česnauskienė. Tačiau anksčiau turėtose prastose, nešildomose bibliotekos patalpose pastaraisiais metais klubas buvo nustojęs veikti. Filialui persikėlus į kitas patalpas, naujoji filialo vedėja Jovita Lapinskaitė atnaujino klubo darbą, subūrė į jį aktyvius skaitytojus - daugiausia žmones su regėjimo negalia. Šį klubą mes pavadinome "Svaja", o mane išrinko jo pirmininke.  

J. E. Kas jums padeda dirbti, ar turite rėmėjų? 

G. Š. Man padeda klubo tarybos narės Janina Glušakovienė ir Irena Simonaitienė, be to, filialo darbuotojos, ypač vedėja Jovita Lapinskaitė. Šiuo metu klubo veikloje dalyvauja per 20 aktyviausių narių, o į didesnius renginius susirenka daug daugiau knygos bičiulių. Klubas rėmėjų neturi, tai ir lėšų iš niekur negauna, viską darome pačių klubo narių jėgomis. Skaitytojai jau pamėgo savo klubą ir nekantriai laukia naujų renginių, kurie vyksta kartą per mėnesį. Juose prie puodelio kavos aptariame mums rūpimas problemas, pažymime savo narių jubiliejinius gimtadienius, kukliai, bet gražiai - su gėlių puokšte - juos pagerbiame. 

J. E. Kokius įsimintinus didesnius renginius jau surengėte? 

G. Š. Didesniuose renginiuose dalyvauja ne tik klubo nariai - ir kiti lankytojai, bet branduolį sudaro visgi mūsų klubo " Svaja" nariai. Į renginius kviečiamės įžymius, talentingus žmones, rengiame susitikimus, nedidelius koncertus, parodėles. Įsimintinas susitikimas buvo su (dabar jau velioniu) LASS nariu bioenergetiku Adomu Ganusausku, kuris papasakojo savo įspūdžius iš kelionių po Egiptą, Izraelį, parodė daug nuotraukų. Įdėmiai žmonės klausėsi savo dainų kūrėjo ir atlikėjo, neregių bičiulio Rimanto Vaitiekūno kūrinių, gražus ir mielas buvo susitikimas su poetu Vaclovu Areima, vaistininke Nijole Obrikiene. Šiltai vyko mūsų bibliotekos buvusios vedėjos Stasės Česnauskienės garsinės knygelės "Pamąstymai" pristatymas, koncertavo svečiai iš Panevėžio (duetas Arvydas Markevičius ir Petras Simonaitis), vyrų trio (Justinas Kasparas, Jonas Samušis, Bronislovas Aidukas) iš Kelmės ir kiti. Be to, mūsų klubo nariai domisi bibliotekoje rengiamomis meno parodomis, pvz., S. Vyšniausko metalo plastikos dirbinių paroda, A. Rutkausko medžių šakų ir šaknų anomalijų paroda, J. Šikšnelio (Raido Dubrės) medžio skulptūrų paroda, liečiamųjų maketų (Valdovų rūmų, Arkikatedros maketai, žemėlapiai), Beatričės Grincevičiūtės nuotraukų paroda iš LASS muziejaus fondų ir kt. 

J. E. Ką numatote ateityje nuveikti? 

G. Š. Ateityje ir toliau dirbsime kultūrinį, švietimo darbą, kviesimės įžymius žmones. Numatoma suorganizuoti ekskursijų, rengsime rankdarbių parodėles. Ir toliau minėsime savo klubo narių jubiliejus, norime aplankyti P. Avižonio regos centrą. Bus ir kitų įvairių renginių, kuriuos privers surengti pats gyvenimas, nes žmonės nori burtis, bendrauti. 

 

Kalbėjosi Juozas EŽERSKIS 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]