SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

GOLBOLO FAVORITAI TRIUŠKINO SAVO VARŽOVUS


Dešimt golbolo komandų pradėjo kitų metų šalies čempionatą, kuris itin svarbus rengiantis Pekine vyksiančioms parolimpinėms žaidynėms. 

Pirmajame etape visos ekipos buvo paskirstytos į dvi lygiavertes grupes ir kovojo dėl kelialapių į A grupę, kurios dalyviai tęs kovą dėl apdovanojimų. 

Kaip ir tikėtasi, šalies golbolo ilgamečiai favoritai sostinės "Šaltinio" klubo žaidėjai visus savo konkurentus triuškino dešimties įvarčių pranašumu. 

Pirmoje atrankos grupėje dalyvavę šių metų šalies čempionai "Šaltinio" antrosios komandos sportininkai Šiaulių "Perkūną", Kauno "Mes" ir Klaipėdos "Pamarį" įveikė vienodu rezultatu 10:0, o Vilniaus "Šarūną-Atžalyną" nugalėjo 12:2. 

"Šaltinio" antrajai komandai atstovauja praėjusių metų pasaulio ir šių metų Europos čempionai Saulius Leonavičius, Marius Zibolis, Žydrūnas Šimkus ir šių varžybų vyriausias dalyvis, Sidnėjaus (2000 m.) parolimpinių žaidynių, 2002 m. pasaulio ir 2001 m. Europos vicečempionas, 1998 m. planetos pirmenybių bronzos medalininkas 47 metų Algirdas Montvydas. 

"Šaltinio" pirmoji komanda Vilniaus "Šarūną" ir Panevėžio "Šviesos" pirmąją komandą pranoko 12:2, prieš Kauno "Sveikatą" laimėjo 11:1 ir prieš "Šviesos" pirmąją ekipą 13:3. 

"Šaltinio" pirmojoje komandoje kaip žaidėjas debiutavo nuo 2004 metų rudens šio klubo golbolo entuziastus ir Lietuvos rinktinę treniruojantis Karolis Levickis. Jam talkino pasaulio ir Europos čempionai Nerijus Montvydas, Arvydas Juchna ir Genrikas Pavliukianecas. 

Į A grupę taip pat pateko antrankos etape antrąsias vietas užėmusios "Šarūno" ir "Pamario" komandos. Šios grupės penktasis dalyvis paaiškės po trečiąsias vietas užėmusių "Sveikatos" ir "Perkūno" papildomų rungtynių. 

Golbolo čempionato pirmajame etape įvarčius savo komandoms pelnė 39 žaidėjai. Rezultatyviausias buvo "Šarūno-Atžalyno" sportininkas Mindaugas Suchovejus. Jo sąskaitoje 22 įvarčiai. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]