NAUJOS KNYGOS

Nijolė MARTŪNIENĖ

LAIMUTĖS KNYGOS SUTIKTUVĖS


Varėnos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje spalio 3 dieną vyko dargužiškės Laimutės Navickaitės kūrybos vakaras. Jame pristatytas pirmasis Laimutės poezijos rinkinėlis "Į tavo širdį". Pati autorė save ir savo poeziją pristatė labai paprastais žodžiais: "Aš paprasta kaimo mergiotė iš Dzūkijos miškų. Ilgakasė, geltonplaukė, mėlynų tartum lino žiedas akių... Bridau šaltą rasą, žvaigždes skaičiavau ir galvojau - o dangau, aš viską atiduočiau, kad neprarasčiau jų daugiau..." Sveikinimo žodį pirmoji tarė LASS Varėnos rajono ir Druskininkų miesto filialo pirmininkė Nijolė Martūnienė. Iš tiesų, Laimutė negali matyti, turi kitų sveikatos problemų, tačiau kuria gražias ir nuoširdžias eiles. Laimutė gyvena su tėvais Varėnos rajone, Dargužių kaime, aktyviai dalyvauja LASS Varėnos rajono filialo veikloje, dainuoja etnografiniame ansamblyje "Sesulės", įvairiuose renginiuose skaito savo kūrybą. Jos eilėraščiai spausdinti Varėnos rajono ir respublikinėje spaudoje bei neregių literatų almanache "Žodžio spalvos", poezijos almanache "Gyvenimo vaivorykštė". 

Pristatydama savo pirmąją knygą, autorė dėkojo visiems, bent kiek prisidėjusiems, kad šis rinkinėlis patektų į skaitytojų rankas. Už galimybę rankose laikyti savo kūrybos knygutę labiausiai Laimutė dėkojo Varėnos rajono savivaldybės merui Vidui Mikalauskui ir radijo laidų redaktorei, žurnalistei Gemai Padribonienei.  

Meras Vidas Mikalauskas sveikindamas knygutės autorę sakė, jog Laimutės praradimai nekompensuos jos atradimo rašyti, tačiau Laimutė apdovanota noru skleisti gerumo šviesą. Jis sakė, jog Laimutės šeima yra puikus pavyzdys, kaip net ir didelių negandų slegiamas žmogus gali išlikti tvirtas, nepalūžęs, moka džiaugtis tuo, ką gyvenimas dovanoja kiekvieną dieną. "Imponuoja ryžtas ir kova už gyvenimą," - sakė meras. Rajono vadovas Laimutei ir visur ją lydinčiam ir globojančiam tėveliui Broniui Navickui linkėjo stiprybės ir sėkmės. Meras sakė, kas ši kukli, bet šilta ir maloni knygelė būtinai turi pasiekti rajono mokyklas, nes yra geras pavyzdys, kad žmogus, jeigu labai nori, gali pasiekti be galo daug.  

Knygos autorę sveikino ir už teigiamą požiūrį į gyvenimą dėkojo Valkininkų seniūnas Jonas Urbaitis, Valkininkų seniūnijos socialinė darbuotoja Regina Klenauskienė, Varėnos rajono socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja Genutė Vaičaitienė, rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Regina Svirskienė, Varėnos rajono centrinės bibliotekos kolektyvas, draugės. 

Laimutės kūrybos vakare puikias dzūkiškas dainas dainavo LASS Varėnos rajono filialo moterų ansamblis "Sesulės". 

 

P. S. Paskutinį metų rugsėjo šeštadienį Varėnos rajono savivaldybė ir Varėnos kultūros centras rengia jau tradicine tapusią "Grybų šventę". Šventė susideda iš dviejų stambių renginių: grybavimo čempionato Varėnos savivaldybės mero taurei laimėti ir šventės mieste. Jos sudedamoji dalis yra medžio skulptūrų aukcionas. Dalį iš jo gautų lėšų rajono savivaldybė skiria žmonių su negalia meninei kūrybai skatinti. Iš 2006 m. aukcione surinktų lėšų išleista Laimutės Navickaitės knyga "Į tavo širdį". Dalį šių metų aukciono lėšų Verėnos bendruomenė panaudos nupirkdama muzikos instrumentą aštuntokei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleivei Ramunei Saulėnaitei iš Matuizų.  

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]