MUMS RAŠO

Janina JUODZEVIČIENĖ

STUMBRAS PO KLEVU


Vėl antradienis. Ta diena mums ypatinga, nes Panevėžio aklųjų ir silpnaregių dienos centre vyksta užsiėmimai. Ten kaskart vis kitokia veikla: žiemą mokomės taupiai gyventi, patys apsitarnauti, gauname atsakymus į rūpimus klausimus, o vasarą stengiamės pasidžiaugti gamta, pakeliauti. Mūsų nedidelis būrys, nes viena darbuotoja daugeliui negalėtų saugiai ir įdomiai vesti užsiėmimų, kiekvienam padėti, skirti laiko. 

O šį antradienį - džiugi žinia. Vykstame į Panevėžio miškų urėdijos stumbryną. Tai vienas įspūdingiausių Panevėžio girios turtų. Pašilių stumbryne susipažinome su stumbrais, kadaise gyvenusiais, o dabar į Raudonąją knygą įrašytais žvėrimis. Sužinojome, kad šiuo metu aptvaruose gyvena 22 stumbrai, o aplink stumbryną klajoja dar apie 40 stumbrų. Laisvėje jiems sunku išgyventi, daugelis žūva nuo brakonierių rankų, nuklysta, neranda maisto. 

Stumbryno darbuotojas, labai mylintis savo darbą, įdomiai vedė ekskursiją. Papasakojo apie stumbrų gyvenimą, stumbryno atnaujinimo darbus. Po rekonstrukcijos įrengtos apžvalgos ir poilsio aikštelės. Dabar stumbrai - kaip ant delno. Gavome atsakymus į daugelį mus dominusių klausimų. Atsisveikinome su mielais, stipriais ir protingais gyvūnais, pasigrožėję klevais ir gamta susiruošėme namo. Pakeliui gražioje vietoje sustojome poilsio. Patys gamtoje pasiruošėme vaišes. Mūsų vadovė Neringa mums visada padeda ir pamoko. Linksmi grįžome namo, vėl planuojame, kur galėtume nuvykti pabendrauti kelionėje, gauti žinių ir užmiršti savo negalią. 

Nesiskųskime nuoboduliu, įsijunkime į dienos centro veiklą. Tik užjausdami ir bendraudami rasime gyvenimo prasmę. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]