RENGINIAI

 

SULIJĘ, BET LAIMINGI


Mes, LASS Kelmės rajono folkloro ansamblio "Ramočia" dalyviai, drauge su kultūros centro ansambliu "Taduja" liepos 5 d. rytą išvykome į Vilnių dalyvauti Dainų šventėje. 

Oras nebuvo iš maloniųjų, nes beveik visą laiką lijo, Vilnius taip pat pasitiko lietumi. Atvažiavę prie Sereikiškių parko, nebijodami lietaus pėstute patraukėme prie prezidentūros į iškilmingą šventės atidarymą. 

Papietavę mūsų ansamblio vyrai ėjo į repeticiją ruoštis baigiamajam koncertui, kuris turėjo įvykti liepos 6 d. vakare. 

Nakvoti į Žemynos mokyklą atvykome jau sutemus, kol susinešėme savo čiužinius ir pagalves, kad netektų miegoti ant plikų grindų, atėjo ir vidurnaktis, tačiau miegoti niekas neskubėjo. 

Rytą pusę keturių reikėjo keltis, nes su aušra jau turėjome dalyvauti šienpjovių šventėje ant "Stalo" kalno. Jonas Bačiūnas pjovė, o Zinaida Rakauskienė vartė ir grėbė šieną. Kiti dainavo, kad jiems linksmiau būtų dirbti.  

Pasibaigus šienpjovių šventei, saulei jau pakilus kiek aukščiau, kelmiškis Algis Kybartas drauge su kitais mėgėjais patraukė į žvejų varžybas. Deja, Vilnelės vandenys jam buvo šykštūs. Nors žuvienės nelabai tikėjomės, tačiau tikrai žinojome, kad virtinių, kuriuos ruošėsi virti kelmiškė Nijolė Kupresčenkienė su kitomis moterimis ir vyriškiu iš Kėdainių, tikrai pavalgysime. Mūsų Nijolė dar pelnė prizą, kaip iš to pačio žaliavų kiekio pagaminusi daugiausia virtinių. 

Vėliau didžiulį sūrį pjaustė ir visus vaišino pati žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė. 

Vidudienį mūsų ansambliui teko garbė 20 minučių koncertuoti pagrindinėje scenoje. 

Maistas, kuriuo buvome maitinami, kokybe nepasižymėjo, todėl buvome maloniai nustebinti, kai apie tai sužinoję, Kelmės kultūros skyriaus vadovai tiesiai į parką mums atgabeno "lauknešėlį".  

Vakare mūsų ansamblio vyrai dar dainavo baigiamajame koncerte, o prieš pat vidurnaktį išvykome namo. Kai grįžome, jau aušo liepos 7 d. rytas, nors buvome sušlapę ir truputį pavargę, visi buvome tikrai laimingi, o mūsų vežėjas Jonas visus, kuriems reikėjo, parvežė į namus. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]