MUMS RAŠO

Jūratė ČEPULIENĖ

"ŽILVITIS" ŽALIUOJA


Kapela "Žilvitis" Į Panevėžio aklųjų ir silpnaregių laisvalaikio ir užimtumo centro liaudiškos muzikos kapelą "Žilvitis" susibūrėme praėjusiais metais. Mūsų kolektyvas mažytis - tik 9 žmonės, tačiau tai nesutrukdė mums būti aktyviems bei vieningiems. Skatinami pomėgio groti, dainuoti, bendrauti į "Žilvitį" atėjo ištikimiausi choro veteranai Janina Pipirienė, Stanislava Kopūstinienė, Vytautas Merkys, Petras Kriščiūnas. Kolektyvą papildė nauji nariai Aldona, Janina, Jūratė. Labai džiaugiamės, kad prie mūsų "Žilvičio" prisijungė ir veteranas Jonas, puikiai grojantis armonika, Algirdas Bružas, gražų balsą turintis pagrindinis tenoras, draugiškas ir nuoširdus. Janina Pipirienė - ne tik puiki dainininkė, bet ir poetė. Yra išleista jos eilėraščių, dainų, pasakojimų. Prisimintinos eilėraščių vaikams knygos "Kiškio slidės", "Monikos mokyklėlė". Šios knygelės vaikams išleistos ir brailio raštu. Janinos kūryba labai pagyvina mūsų meninės veiklos programą, gerai nuteikia žiūrovus. Vytautas Merkys turi ne tik gerą balsą, bet ir groja fleita, kurios melodija darniai įsilieja į kapeliją. O kai Juozas Bartkus paima armoniką, pačios kojos kilnojasi. 

Gegužei barstant baltus obelų žiedlapius, nusprendėme ruoštis Motinos dienai. Rašėme eilėraščius, skirtus motinoms. Į scenarijų įpynėme visus savo narių sukurtus posmus ir jau anksčiau paruoštas dainas. Savo programėlę, skirtą šiam renginiui, pirmiausiai parodėme LASS nariams. Po to, kiek pakeitę scenarijų, pavadinome "Pabūkime kartu" ir nuvykome į Panevėžio senelių globos namus. Ten buvome šiltai priimti. LASS Panevėžio ir Utenos apskričių tarybos pirmininkas Aloyzas Vilimas aprūpino mus transportu. 

Džiaugiamės, kad patys būdami neįgalūs, galėjome praskaidrinti senolių nuotaiką, suteikti malonių įspūdžių ir šviesios vilties. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]