SUKAKTYS

Aldona KUDZIENĖ

VIENAI AKTYVIAUSIŲ ORGANIZACIJŲ - 55


Praėjusį ketvirtadienį Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Alytaus miesto ir rajono filialas minėjo 55-erių metų sukaktį. Pasveikinti regėjimo negalią turinčių žmonių bendruomenės, jos vadovų atvyko rėmėjai ir svečiai, likimo draugai iš kitų organizacijų, taip pat lazdijiškiai. 

 

Pirmasis narys - Jonas Bagdanavičius 

"Norime ar ne, mūsų gyvenimas labai susijęs su šia organizacija ir jos veikla. Likimas taip lėmė, kad mes be jos kaip metų laikai - be pavasario, gegužė - be žiedų, paukštelis - be giesmės", - kalbėjo ketvirta aklųjų ir silpnaregių organizacijos pirmininkė Daiva Markinienė. 

Pirmųjų pirmininkų - a. a. Aleksandro Šicejevo ir Gabrausko atminimą susirinkusieji pagerbė tylos minute. Trečiam pirmininkui Stanislovui Stankevičiui, neregių organizacijai paskyrusiam 24-erius metus, skirta padėka. Padėkomis pagerbtas ir gausus būrys filialo veteranų. Dabartinės organizacijos nariai apgailestavo, kad dėl sveikatos 55-osios sukakties šventėje nebegalėjo dalyvauti pirmasis jos narys Jonas Bagdanavičius. 

D. Markinienė teigė esanti nustebusi - šiemet apskritus jubiliejus mini rekordinis skaičius narių. Organizacijos sukaktis buvo puiki proga pasveikinti ir juos. 

 

"Didžiausia auka - meilė vienų kitiems" 

Vilniaus ir Alytaus apskričių tarybos pirmininkas Sigitas Bilevičius ir socialinio darbo organizatorė Likumida Orlova gyrė alytiškius už veiklumą ir aktyvumą. "Markinienės vadovaujama organizacija lyderiauja šalyje, o pati Daiva - aktyvi, kūrybinga ir teisinga vadovė. Mane nustebino faktas, kai į ataskaitinį susirinkimą atėjo visi bendruomenės nariai iki vieno. Tai liudija jos stiprybę ir vienybę", - teigė viešnia. 

Panašių pagyrų sukaktuvininkė sulaukė ir iš miesto savivaldybės vicemerės Nijolės Makštutienės, Socialinės paramos skyriaus vyriausiosios specialistės Dalios Koriaginienės. 

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė dėkojo vadovams, kad nepamiršta rajono žmonių, turinčių regos sutrikimų. 

Nuolatinis organizacijos rėmėjas Dzūkijos "Lions" klubas ir šį kartą į šventę atvyko ne tuščiomis rankomis. Bendruomenei įteikė 2 tūkst. 500 litų čekį. Pinigus Dzūkijos "liūtai" siūlė panaudoti kilniam tikslui. 

Prieš šventę mišias už neregius aukodamas Šv. Angelų Sargų bažnyčios klebonas Arūnas Užupis šiltų žodžių, patarimų negailėjo ir renginyje. "Neneškite vieni jums uždėto kryžiaus, pasidalykite su bičiuliais. Dievas padeda nešti, bet kai patalkina ir bičiuliai, tas kryžius tampa mielas. Didžiausia auka - meilė vienų kitiems", - kalbėjo dvasininkas. 

 

"Alytaus naujienos" 

2007 m. gegužės 12 d. Nr. 87 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]