SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

IR AIKŠTĖJE, IR PRIE ŠACHMATŲ LENTŲ


Pernai pirmą kartą pasaulio čempione tapusi Lietuvos golbolo rinktinė sėkmingai pradėjo ir šių metų tarptautinių varžybų seriją. Ji trečią kartą iš eilės iškovojo Suomijos mieste Tusuloje vykusio tradicinio "Onnela" taurės prestižinio tarptautinio turnyro pagrindinį prizą.

Šešių komandų turnyre svečiai iš Lietuvos nugalėjo keturis savo varžovus ir tik rungtynes su slovėnais baigė lygiosiomis 6:6. Karolio Levicko treniruojama komanda Atėnų parolimpinių žaidynių vicečempionus švedus sutriuškino 7:1, Suomijos pirmąją rinktinę nugalėjo 6:2, turnyro šeimininkų antrąją komandą įveikė 10:6, o šiose varžybose antrąją vietą užėmusius Irano golbolininkus pranoko 9:6.

Lietuvai atstovavo pasaulio čempionai Marius Zibolis, Saulius Leonavičius, Žydrūnas Šimkus, Arvydas Juchna, Nerijus Montvydas ir tokio aukšto tarptautinio rango komandoje debiutavęs Mindaugas Suchovejus. Šalies rinktinėje, kaip ir praėjusių metų analogiškame turnyre, rezultatyviausias buvo M. Zibolis. Jis pelnė 15 įvarčių.

Solidus turnyras Suomijoje Lietuvos golbolininkams buvo labai svarbus jėgų patikrinimas rengiantis balandžio 24-29 dienomis Antalijoje (Turkija) vyksiančiam IBSA Europos čempionatui.

Senojo žemyno pirmenybėse kol kas geriausiai pasirodyta 2001 metais, kai buvo iškovoti sidabro medaliai.

Aukso medalį iškovojo šalies aklųjų ir silpnaregių daugkartinis čempionas, FIDE meistras B. RositsanasŠių metų varžybų maratoną pradėjo ir šachmatininkai. Jie žaidė Vilniuje vykusiame šalies aklųjų ir silpnaregių greitųjų šachmatų čempionate. Pagrindinėje - A lygoje - kovojo keturių klubų septyni žaidėjai. Kaip ir tikėtasi, aukso medalį ir specialų prizą iškovojo Vilniaus "Šaltinio" klubo narys, šalies aklųjų ir silpnaregių daugkartinis čempionas, FIDE (Tarptautinė šachmatų federacija) meistras Borisas Rositsanas. Jis keturias partijas laimėjo, o dvikovą su vicečempionu Anatolijumi Novikovu baigė lygiosiomis ir surinko 5,5 taško iš 6 galimų. A. Novikovas nuo nugalėtojo atsiliko tik puse taško, o trečiąją vietą iškovojusio dar vieno šaltiniečio, šalies aklųjų ir silpnaregių pirmenybių daugkartinio nugalėtojo Anatolijaus Kuvšinovo kraitis buvo 3,5 taško.

Šachmatų šių metų svarbiausios oficialios tarptautinės varžybos vyks rugpjūčio 13-24 dienomis Dareme (Anglija). Tai bus IBCA Europos vyrų brailio šachmatų čempionatas.

Prieš tai, birželio 20-29 dienomis, šachmatų gerbėjų dėmesio centre bus "Zelva". Ten vyks Lietuvos aklųjų ir silpnaregių šachmatų 55-mečiui skirtas tarptautinis turnyras.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]