REDAKTORIAUS ŽODIS

 

SVEIKI SULAUKĘ


Sveiki, sulaukę 2007-ųjų! Lai jie būna Jums dosnūs ir laimingi. Tegul laikas šiais metais ties maloniais dalykais stabteli ilgiau, kad, keldami taurę šampano už 2007-osius, galėtumėt pasakyti: "Taip... Geri buvo metai".

O 2006 metai "Mūsų žodžiui" nebuvo blogi. Žurnalas nesuplonėjo. Nepasikeitė ir jo periodiškumas. Turinys vieniems patiko, kitiems - gal ne. Tačiau spauda, televizija, radijas ir negali patikti visiems: kiek žmonių - tiek ir nuomonių.

Leidžianti žurnalą "Mūsų žodis" Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos uždaroji akcinė bendrovė "Brailio spauda", be žurnalo, brailio raštu leido knygas, informacinius leidinius, mokymo priemones, konsultavo norinčias savo veikloje pritaikyti brailio raštą įvairias institucijas. Viena tokių institucijų grupė - farmacininkai. Nuo šių metų Europos Sąjungos reikalavimu ant vaistų pakuočių turės būti užrašai ir brailio raštu. Farmacininkams konsultacijomis ir talkino "Brailio spauda".

Beje, uždarosios akcinės bendrovės "Brailio spauda" veikloje įvyko šiokių tokių pakitimų: nuo šių metų pradžios LASS centro tarybos nutarimu esame pertvarkyti į viešąją įstaigą "Brailio spauda". Taigi dabar, jei pritariate mūsų darbams ir naujiems sumanymams, galite mums padėti paaukodami du procentus pajamų mokesčio. Tai nereiškia, kad turite nuo savęs atimti ir atiduoti mums. Tuos du procentus iš dirbančiųjų valstybė ir taip atskaičiuoja. Tačiau Jums yra palikta teisė nurodyti, kur jie turi būti panaudoti. Mums paaukotas lėšas panaudosime leisdami knygas brailio raštu, propaguodami brailio raštą. Šiuos darbus Jūs paremsite du procentus pajamų mokesčio paskyrę VšĮ "Brailio spauda". Prašymo formoje FR0512 be duomenų apie konkretų paramos davėją reikėtų nurodyti: paramos gavėjo identifikacinį numerį (kodą) - 125321716, paramos gavėjo pavadinimą - VšĮ "Brailio spauda", buveinės adresą - Naugarduko 91, Vilnius, atsiskaitomosios sąskaitos numerį - LT357300010000545148.

Su naujais metais žmogui norisi ir kažko nauja. Naujovių ir pasikeitimų atneš pats gyvenimas - tuo galime neabejoti. O žurnalas "Mūsų žodis" stengsis nuo tų naujovių neatsilikti ir apie viską Jums parašyti. Teks atsigręžti ir atgal, nes įpareigoja praėjęs Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos XVII suvažiavimas bei jame priimti dokumentai, sprendimai. Beje, dėl tų pasikeitimų LASS XVIII suvažiavimas įvyks dar šiais metais. Ir taip bus kasmet, kol vėl kas nors nepasikeis.

Visuomenėje vis garsiau prabyla vartotojų teisių gynėjai. Kas tie gynėjai? Kokios jų teisės? Apie tai sužinosite, jei skaitysite "Mūsų žodį". O jei atidžiai skaitysite, tai dar ir pinigų sutaupysite.

"Mūsų žodyje" nepritrūks ir įdomybių, linksmybių iš neregių gyvenimo Lietuvoje ir užsienyje.

Prie žurnalo kūrimo galite prisidėti ir Jūs, mieli skaitytojai, rašydami mums laiškus, žinutes, straipsnelius, kurdami eilėraščius, apsakymus, siųsdami nuotraukas. Svarbu bandyti. Jei straipsnio parašyti iš karto nepavyks, tai redakcijos darbuotojams pravers Jūsų laiške išsakytos mintys, pastebėjimai.

Rašyti mums galite įvairiais būdais: jei rašysite reginčiųjų ar brailio raštu, tai ant voko rašykite: žurnalui "Mūsų žodis", Naugarduko 91-215, Vilnius 03202. Elektroniniams laiškams skirtas adresas paprastesnis: [email protected]. Paskambinti į redakciją galima telefonu (8-5) 2163 863. Beje, laiškams į redakciją tinka Lietuvoje taip ir neišpopuliarėjęs būdas - garsiniai laiškai kasetėje. Nors kasečių tuoj nebeliks, tačiau pabandyti dar galite.

Noriu pasidžiaugti žinia: "Mūsų žodžio" skaitytojų šiais metais pagausėjo net šeštadaliu. Ačiū visiems žurnalą užsiprenumeravusiems iš savo santaupų. Ačiū ir tiems, kas tikslinėse programose radote lėšų ir "Mūsų žodžio" prenumeratai. Ačiū visiems, kurie su "Mūsų žodžiu" būsite ir 2007-ais metais.

Dar kartą noriu palinkėti visiems "Mūsų žodžio" skaitytojamas ir bičiuliams gerų metų.

 

Vyr. redaktorius Vytautas GENDVILAS

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]