TARPTAUTINEI BALTOSIOS LAZDELĖS DIENAI

 

PASIDŽIAUKIME SAVO BRANDA IR PATIRTIMI


Neregys su baltąja lazdeleŠiais metais minime Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos įkūrimo ir veiklos 80-metį - brandų ir gražų visuomeninės organizacijos jubiliejų. LASS centro tarybos visuomeninių komisijų siūlymu, šių metų Tarptautinė baltosios lazdelės diena skiriama šiai, neregių ir silpnaregių bendruomenei svarbiai istorinei sukakčiai.

Spalio 15-oji - Tarptautinė baltosios lazdelės (aklųjų) diena - tai puiki proga bendrauti su žiniasklaida, atkreipti visuomenės dėmesį į aklųjų bendruomenės gyvenimo aktualijas, vykstančius pokyčius, tai proga naujai pažvelgti į kiekvieno LASS struktūrinio padalinio veiklą, įvertinti, ką pasiekėme, ko galbūt trūksta, ko pasigenda regėjimo negalios ištikti žmonės. Juk žurnalistų darbas, jų kūrybinės pastangos stiprina mūsų visuomenės sąmoningumą, skatina atsigręžti į negalios ištiktą žmogų, įtakoja valstybės institucijas priimant pozityvius sprendimus neįgaliųjų labui.

Tai proga regioninėse bei rajonų organizacijose surengti ilgamečių organizacijos narių, veteranų bei jaunimo susitikimus, diskusijas, prisiminimų vakarus, organizuoti bendrus renginius su kitomis aklaisiais ir silpnaregiais besirūpinančiomis įstaigomis ir organizacijomis, rengti parodas, koncertus visuomenei. Būtų pravartu drauge su vietos savivaldybių, kitų institucijų atstovais, žiniasklaida aptarti konkrečiai regioninei aklųjų ir silpnaregių bendruomenei aktualiausius klausimus. Naujausių skaičių, faktų, kitos naudingos informacijos jūs galite rasti XVII LASS suvažiavimui pateiktoje LASS centro tarybos 2002-2005 m. veiklos ataskaitoje (www.lass.lt).

Tradicinis renginys - Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos dienos "Susitikimai" - bus surengtas Vilniaus krašte - Šalčininkuose, spalio 10-12 dienomis. Jo metu Šalčininkų kultūros rūmuose veiks LASS 80-čiui skirta istorinė paroda, aklų ir silpnaregių tautodailininkų kūrybos darbų ekspozicija "Įveikę tamsą...", vyks susitikimai su Šalčininkų rajono vadovais, spaudos atstovais, literatais, moksleiviais bei pedagogais, Šalčininkų bendruomene. LASS dienų "Susitikimai" pabaigoje Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centras surengs geriausių meno mėgėjų kolektyvų koncertą visuomenei.

Spalio 13 d. Vilniaus kongreso rūmų mažojoje salėje LASS centro taryba ir Lietuvos aklųjų choras "Vilnius" drauge su kitais profesionaliais kolektyvais surengs LASS 80-čiui skirtą vakarą - koncertą, kuriame turėtų dalyvauti ne tik LASS nariai, bet ir svečiai iš įvairių šalies vadovaujančių institucijų, žinybų.

Visą spalio mėnesį Mažeikių bendruomenės centre veiks meno pažinimo paroda "Liečiu - matau", kuri rugsėjo pabaigoje atkeliaus iš Kauno apskrities viešosios bibliotekos.

Taigi, minėdami savo organizacijos jubiliejų, būkime matomi visuomenėje.

LASS centro taryba

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]