RENGINIAI

Kamilė ANTANAVIČIŪTĖ

PUIKI STOVYKLA PRIE JŪROS


Birželio 11-18 dienomis 14 jaunųjų raseiniškių tiflopedagogės Veronikos Čirvinskienės iniciatyva poilsiavo prie jūros. Į Šventąją vaikai nuvyko ankstų sekmadienio rytą ir įsikūrė poilsio namuose "Spindulys". Tai nebuvo vien tik poilsio stovykla. Šios stovyklos tikslas - tobulinti socialinius įgūdžius regėjimo sutrikimų turintiems vaikams ir paaugliams, todėl patys vaikai tvarkėsi kambarius, gaminosi pusryčius ir vakarienę, mokėsi ne tik pagaminti maistą, bet ir jį estetiškai patiekti, tobulino elgesio prie stalo įgūdžius.

Pedagogė Veronika suorganizavo ekskursiją į netoli kurorto esantį rekreacinį "Ežio taką". Čia stovyklautojai sportavo, suposi sūpynėse, karstėsi ant kopėtėlių. Visi, nors ir kokie būtų buvę sveikatos sutrikimai, norėjo įveikti tako kliūtis, barjerus.

Ne vienam nauja patirtis buvo ir plaukiojimas vandens dviračiais, važinėjimasis populiaria kurorto transporto priemone - keturviečiais dviračiais. Na, o maudynės nors ir šaltoje, bet puikioje jūroje - neatskiriama poilsiautojų pramoga.

Už šią stovyklą, puikiai praleistą laiką, pramogas ir gerą maistą nuoširdžiai dėkojame pedagogei Veronikai Čirvinskienei, LASS Raseinių rajono tarybos pirmininkui Jonui Garbaliauskui, vadovei Editai Daktaraitei, Raseinių savivaldybei, UAB "Norvelita" ir AB "Norfos mažmena". Ne veltui sakoma: geros atostogos - tai investicija į ateities darbus.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]