MUMS RAŠO

Renata KIEVINAITĖ

"NEMATOMI REGĖJIMAI"


Jaunuolis su teptuku prie molbertoBalandžio 7-ąją mes, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro moksleiviai, išvykome į Palangą. Visi entuziastingi, puikiai nusiteikę, norintys piešti, pamatyti jūrą. Gerai buvo nusiteikusios organizatorės ir vadovės - dailės mokytoja Skaidrė Butnoriūtė ir darbų mokytoja Giedrė Rečiūnienė.

Vadovės pradžiugino iškart: kasdien piešime, ir vis kita tema, pagal tai, kaip Dievas kūrė pasaulį. Jis kūrė šešias dienas (šviesa, tamsa, vanduo, žemė, augalai, gyvūnai, žmogus...), o septintąją - ilsėjosi. Taip darėme ir mes. Mes piešėme beveik visą savaitę, o paskutinę dieną surengėme parodą, ilsėjomės ir ruošėmės grįžti į Vilnių.

Beje, ne tik piešėme. Aplankėme Gintaro ir Antano Mončio muziejus, apvaikščiojome kone visą Palangą - mat kasdien eidavome pasivaikščioti ir pasigėrėti jūra, saulėlydžiu.

Oras mūsų labai nenuvylė, nes tik kelios dienos buvo apsiniaukusios, o apskritai saulutės buvo gana daug. Tai kėlė nuotaiką ir norą dirbti. Mus filmavo, rodė per LNK televiziją, rašė dienraščiai L. T. ir "Lietuvos rytas". Manau, galiu visų vardu sakyti: šia stovykla likome patenkinti, nutapėme daug įspūdingų kūrinių ir ne vienas pasijuto "žvaigžde". Už patirtas džiaugsmo akimirkas esame dėkingi mūsų vadovėms ir rėmėjams: Lietuvos dailininkų sąjungai, "Šiltų širdžių" klubui, labdaros ir paramos fondui "Vilties spindulys". Jei ne jie, nebūtume galėję pamatyti jūros, plėsti savo akiračio. Projekto "Ilsėkimės su mūzomis" stovykloje "Nematomi regėjimai" buvo labai smagu.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]