RENGINIAI

Valentinas ČYŽAS

ŠVENTĖ JURBARKE


Kovo 4 d. į Jurbarko kultūros centrą rinkosi ne tik rajono literatų klubo "Švieselė" nariai, jų bičiuliai ir šeimos, bet ir bebaigiančio atrasti save "Gitaros" klubo muzikantai. Viso to šurmulio priežastis - ne tiek antrojo almanacho "Atsigerk iš versmės" pristatymas rajono visuomenei, kiek oficialus penkerių metų vienminčių klubo jubiliejus. Simbolinę šventinio renginio žvakelę uždegė jurbarkietis Seimo narys Saulius Lapėnas. Kartu su dukra subtiliai jo atliktos dainuojamosios poezijos melodijos daugumai susirinkusiųjų buvo ne tik maloni staigmena, bet ir dvasingumo apraiška dar pačioje renginio pradžioje.

Pasidžiaugusi naujo mūsiškės kūrybos almanacho pasirodymu, klubo prezidentė Onutė Čirvinskienė šventės dalyviams trumpai apžvelgė nueitą klubo kelią, tradiciškai literatų sumanytus renginius rajono visuomenei, užsiminė apie savoje, o ir gretimose apskrityse sutiktus ir pas mus pačius viešėjusius bendraminčius. Renginio vedėja neužmiršo finansiškai mūsų veiklą bei leidybą remiančių žmonių, dėkojo ypač daug mums padedančiai rajono viešosios bibliotekos direktorei Nijolei Masiulienei. Po to vienas po kito savo kūrybą, skirtą gamtai, gimtajam sodžiui, meilei, skaitė almanacho bendraautoriai. Keletą susirinkusiems dar negirdėtų satyrinių eilėraščių bei pluoštelį epigramų perskaitė ir šio rašinėlio autorius.

Renginio pabaigoje savo kūriniais ir dainomis susirinkusiuosius dar kartą pradžiugino S. Lapėnas ir besikuriančio "Gitaros" klubo atlikėjai.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]