TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

AMŽIŲ IŠDUODA RANKOS


Paprastai mes dažniausiai investuojame veido ir kūno odos priežiūrai. Tačiau ir rankų priežiūrai kasdien reiktų skirti keletą minučių. Neprižiūrima rankų oda tampa sausa, šiurkšti, atsiranda pigmentinių dėmių, įtrūkimų. Odai kenkia sausas oras, vėjas, šaltis, drėgmės stygius, cheminės medžiagos.

Naudingi patarimai:

Daugumos šių minėtų nemalonumų galima išvengti, įvairius darbus namuose išmokus atlikti su guminėmis pirštinėmis, o prieš jas apsimaunant, rankų odą patepti rankų kremu. Tada rankos bus apsaugotos dvigubai.

Saugokite rankas nuo šviežių daržovių ir vaisių rūgščių - po jų nusiplaukite rankas, patepkite drėkinamuoju ir maitinamuoju kremu.

Jei oda sausa, maitinamuoju kremu rankas tepkite kelis kartus per dieną.

Vakare naudingos šilto aliejaus vonelės su keliais lašais natūralios citrinos, jos ramina, atpalaiduoja rankų odą.

Pamasažuokite rankas kavos tirščiais, jos taps švelnios, kaip šilkinės.

Maitinamąjį rankų kremą naudokite ryte ir dieną, regeneruojamąjį, atnaujinantį odos struktūrą - nakčiai. Regeneruojamojo rankų kremo nakčiai, kai visas kūnas ilsisi, naudingos medžiagos pasisavinamos daug veiksmingiau negu dieną.

Rankas žiemą reikia tepti riebesniu kremu. Norint, kad rankos žiemą būtų gražios, būtina nešioti šiltas pirštines.

Kad nagai nelūžinėtų, į stiklinę šilto vandens reikia įberti pusę arbatinio šaukštelio druskos ir įlašinti kelis lašus jodo. Laikyti rankas tokioje vonelėje apie 10 minučių. Svarbu nepadauginti jodo, kad nepageltonuotų nagai.

Skilinėjantys nagai - įspėjimas, jog organizmui trūksta vitaminų, kalcio, magnio. Reikia susirūpinti sveikata, o nagus dažniau patepti vitaminų A arba E aliejumi.

Nagų žydėjimas - streso požymis. Tai ženklas, jog nervų sistema nestabili. Reikia mažiau nervintis, sveikai maitintis ir gerai išsimiegoti.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]