GYVENIMO AKTUALIJOS

 

"LIREGUS" SULAUKĖ GARBINGŲ SVEČIŲ


UAB “Liregus” posėdžiauja LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas

Aklųjų ir silpnaregių darbu domėjosi Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Irena DegutienėŠių metų spalio 5 dieną Lietuvos Respublikos Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas savo išvažiuojamąjį posėdį surengė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos uždarojoje akcinėje bendrovėje "Liregus". Pirmą kartą UAB "Liregus" apsilankę svečiai atvyko pamatyti, kaip realiai veikia socialinių įmonių įstatymas, kaip juo pasinaudojo neįgaliųjų socialinės įmonės statusą turinti aklųjų ir silpnaregių įmonė.

Apibendrindamas daugiau nei devynių mėnesių darbo naujosiomis sąlygomis patirtį, įmonės generalinis direktorius Leonas Kirkilovskis LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariams sakė, kad įsigaliojus naujajam įstatymui, UAB "Liregus" teliko apie 75 proc. turėtų lengvatų. Nemaža socialinių įmonių įstatymo problema yra ta, kad jis neskatina įdarbinti žmonių su sunkia negalia.

LR Seimo nariai po posėdžio lankėsi UAB "Liregus" cechuose, susipažino su aklųjų ir silpnaregių darbu, susitiko su įmonės vadovaujančiais darbuotojais. Akliesiems ir silpnaregiams tai buvo proga LR Seimo nariams išsakyti skaudžiausias nūdienos problemas.

UAB “Liregus” elektros instaliaciniais gaminiais liko patenkinti LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas ir komiteto narys Zenonas Mitkus

Beje, spalio pradžioje Lietuvoje buvo 32 socialinės įmonės. Tik 12 iš jų turi neįgaliųjų socialinės įmonės statusą. Tarp jų yra ir UAB "Liregus".

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]