GYVENIMO AKTUALIJOS

 

LIETUVOS NEĮGALIŲJŲ FORUME


Gegužės 23 dieną vyko visuotinis asociacijos "Lietuvos neįgaliųjų forumas" (LNF) susirinkimas. LNF vienija didžiąsias neįgaliųjų organizacijas, tarp jų ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungą. Visuotinis susirinkimas išklausė LNF veiklos ataskaitą, išrinko prezidentą bei tarybą.

Anatolijus NovikovasForumo prezidentu perrinktas ankstesnysis jo vadovas regėjimo negalią turintis teisininkas Anatolijus Novikovas.

Šia proga A. Novikovo pasiteiravome, ką dabar veikia ir kuo "kvėpuoja" Lietuvos neįgaliųjų forumas, kaip neįgalių žmonių ateitį vieningoje Europoje mato Europos neįgaliųjų forumas (ENF).

"Gegužės 27 - 29 d. Barselonoje (Ispanija) vyko visuotinis Europos neįgaliųjų forumo susirinkimas. Išklausyta veiklos ataskaita, išrinktas - tiksliau reikėtų sakyti, perrinktas - prezidentas. Galime tik pasidžiaugti, kad ENF prezidentu dar kartą tapo neregys - Graikijos atstovas Janis Vardakastanis. Ir LNF, ir ENF daugiausia dėmesio artimiausiu metu skirs Jungtinių tautų organizacijos rengiamai konvencijai, kuri bus skirta neįgalių žmonių teisėms ir orumui. Šią konvenciją galima būtų palyginti su Europos neįgaliųjų konstitucija. Įvairių direktyvų, vienaip ar kitaip susijusių su neįgaliųjų gyvenimu ir veikla, atskiromis jos sritimis, turime ir dabar. Tačiau jos yra rekomendacinio pobūdžio. Jeigu būtų priimta minėta konvencija, ji būtų privaloma visoms valstybėms - ES narėms."

("Mūsų žodžio" inf.)

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]