RENGINIAI

Gražina SIDEREVIČIENĖ

ATRANKOS KONKURSAS


Gegužė - žydėjimas, kvepėjimas, anot Broniaus Kondrato, "iki artėjimo širdžių". Tik saulės per mažai, o lietaus per daug. Nepabūgę nepalankaus oro, gegužės 13 dieną į Kauną traukė estrados dainininkai ir muzikantai iš Kelmės, Klaipėdos, Lazdijų, Vilniaus. Jie panoro išbandyti laimę atrankos konkurse į tarptautinį aklųjų ir silpnaregių estradinės muzikos festivalį "Baltijos banga - 2005". Šventė vyks Latvijoje, Ciesio mieste, kuris šiais metais pažymi 800-ąjį savo gimtadienį. Taigi laimingieji paklius į šventės šurmulį.

Atlikėjų pasirodymą stebėjo ir vertino ekspertų komisija. Pirmininkas Petras Jucevičius - grupės "16 Hz" prodiuseris ir vadybininkas. Nariai - Rita Šidlauskaitė, LASUC muzikos mokytoja, ir Edmundas Pauliukonis - ilgametis LASS pučiamųjų instrumentų orkestro artistas.

Už puikų sceninį įvaizdį ir meninę programą pagiriamojo žodžio susilaukė retro muzikos ansamblis "Prisiminimas" iš Klaipėdos (vad. Pranas Mačernis). Tačiau klaipėdiečiai neparengė pagal nuostatus reikalaujamos latvių liaudies dainos "Aiz Kalnina dūmi kūp" ir prarado galimybę dalyvauti festivalyje.

Estrados grupė "Likimas" iš Kelmės (vad. Justinas Kasparas), atlikusi net 3 jau mirusio vadovo Edmundo Damaševičiaus sukurtas dainas, labiau priminė vokalinį kvartetą. Jų pateiktame repertuare taip pat nebuvo latvių liaudies dainos.

Neseniai susibūrę į grupę lazdijiečiai (vad. Romas Mazėtis) buvo kupini gerų norų, netgi parengė latvišką dainą, tačiau neatitiko estrados žanrui keliamų reikalavimų.

Scenoje nuotaikingos muzikos ansamblis “Vilkpėdė” Komisija nutarė, kad Lietuvai festivalyje "Baltijos banga - 2005" atstovaus Vilniaus nuotaikingos muzikos ansamblis "Vilkpėdė" (vad. Petras Garšva) ir kauniečių grupė "Meniu" (vad. Audrius Lenkšas). Lauksime gerų rezultatų iš Ciesio.

Žiūrovų laukė ir antroji šventės dalis: Kauno estradiniam ansambliui - 45. Uždegančią programą pateikė grupė "Meniu" ir buvę ansamblio dainininkai Gražina Dambrauskienė, Audrius Dvylaitis, Virgis Česynas, kaip visada puikiai skambėjo brolių Audriaus ir Artūro Lenkšų duetas. Kolegos, bičiuliai sveikino su švente, nepamiršo dovanų ir linkėjo tęsti senas geras aklųjų muzikavimo tradicijas.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]