TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

IR GREITAI, IR SKANU


Kartais laukiant svečių nėra laiko ilgai suktis virtuvėje, o norisi kuo nors pavaišinti ar nustebinti svečius. Jeigu dar nebandėte šių patiekalų - pasigaminkite.

Lavašo "sumuštinis"

Lavašas - armėnų duona. Jos rasite pirkti visuose didesniuose prekybos centruose, duonos skyriuje.

Mums reikės: vieno lavašo, vieno indelio tepamo lydyto sūrio - apie 300 g, vieno mažo indelio baltyminių ikrų - 100 g, kelių lapų salotų - tinka Pekino kopūstas.

Lavašą atsargiai išvyniojame ir ištiesiame ant stalo. Jis išsivynioja kaip lietinis blynas. Ištepame tepamu sūreliu visą lavašo paviršių, tolygiai per visą lavašą išdedame baltyminius ikrus, vertikaliai juostomis dedame salotų lapus ( 2-3 juostas), prieš tai nupjaustę kietus lapo galus. Vietoje salotų lapų galime dėti plonai pjaustyto agurko griežinėlių. Nemėgstantys ikrų gali juos pakeisti virta "Daktariška" dešra - apie 300 g. Plonus dešros griežinėlius taip pat dedame juostomis (2-3 juostos) iš viršaus į apačią. Viską sudėjusios, iš šono lengvai suvyniojame lavašą. Lavašo "sumuštinį" - vyniotinį pasigaminsite per 10 -15 min. Valgyti galima tuoj pat. Patiekiamas supjaustytas griežinėliais prie kavos ar arbatos.

Greitieji "čeburekai"

Mums reikės: vieno pakelio paprastų vaflių, 300 - 400 g maltos mėsos, 2 kiaušinių, stiklinės miltų, prieskonių, 1 svogūno, aliejaus.

Į mėsos faršą suberiame reikalingus prieskonius, druską, įmušame 1 kiaušinį, galima įdėti smulkiai pjaustyto svogūno, gerai išmaišome. Paruošta mase pertepame vaflius: vienas lakštas - paruoštas faršas - antras lakštas. Labai storu sluoksniu netepkite, nespės iškepti. Perteptus lakštus supjaustome norimo dydžio gabalėliais, merkiame į paruoštą nelabai skystą "blynų" tešlą ( 1 kiaušinis, miltai, vanduo, druska) ir dedame į įkaitintą keptuvę. Kepame aliejuje, ant vidutinio karštumo ugnies, kol gražiai paruduoja. Skanu karšti ir atšalę.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]