MUMS RAŠO

Stasė MAŽUOLIENĖ

IŠVYKA Į GAMTĄ


Mes, Švenčionių rajono aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai, kreipėmės į rajono socialinių paslaugų centrą prašydami transporto išvykai į gamtą. Labai norėjome šiemet nors kartą išeiti iš savų butų, pasidžiaugti rudenėjančios saulės spinduliais, pavaikščioti miško takais, pagrybauti. Nesitikėjome pririnkti daug grybų, nes prastai matome. Svarbiausia buvo pabūti kartu su panašaus likimo žmonėmis, sąjungos nariais.

Su nekantrumu laukėme rugsėjo 10 dienos. Išaušo tikrai gražus rytas. Kas su palydovu, kas vienas skubėjome prie rajono tarybos. Gerai nusiteikę, sėdome į autobusą ir patraukėme į Januliškio girią. Mūsų nuostabai radome daug grybų. Sutartą grįžimo valandą su pakilia nuotaika rinkomės prie autobuso. Deja, viena garbaus amžiaus grybautoja nesirodė. Mes su organizacijos pirmininke net dvi valandas ieškojome, šaukėme pasiklydusią Zoją, bet ji neatsiliepė. Supratę, kad patys jos nesurasim, nutarėm kreiptis pagalbos į Švenčionių rajono policijos komisariatą. Mus suprato, nes pasiklydo žmogus su negalia. Taigi labai greitai atsiuntė Švenčionėlių nuovados policijos tyrėjus Artūrą Subelį ir Rišardą Čeponą bei Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos sargybų būrio kinologą, puskarininkį Vytautą Kupetį su šunimi Džeriu. Po poros valandų paieškos pareigūnai rado pasiklydusią moterį.

Esame labai dėkingi šiems pareigūnams už suteiktą operatyvią pagalbą ieškant pasiklydusios. O žmonėms, atsidūrusiems panašioje situacijoje, patariam kreiptis pagalbos į policijos pareigūnus.

Nors išvyka buvo su nuotykiais, bet grįžome visi sveiki ir gyvi.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]