FOTOAKIMIRKOS

 

 


Parašas po iliustracija

Lapkričio 29 d. Vilniaus katedros aikštėje sostinės meras A. Zuokas įžiebė svarbiausią miesto eglę. Katedros aikštėje stovinti eglutė šiais metais papuošta naujais žaislais - vokiškais burbulais ir lietuviškais šiaudiniais angelais bei žvaigždėmis. 200 šiaudinių žaislų, kainavusių daugiau nei 6 tūkst. litų, pagal menininkės Filomenos Linčiūtės-Vaitiekūnienės parengtą projektą pagamino Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos bendrovė "Regseda" iš Klaipėdos. "Regsedos" šiaudiniai gaminiai ne kartą yra puošę uostamiesčio šventes. Šiaudinio grožio madą bendrovė bando perkelti ir į šalies sostinę.

Andriaus UFARTO nuotraukoje: "Regsedos" žaisliukais papuošta Vilniaus eglė.

 

Parašas po iliustracija

Lietuvos žurnalistų sąjunga Neįgaliųjų metams paminėti surengė kūrybinį konkursą "Neįgalusis - visavertis visuomenės narys". Konkursui, kurį globojo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, darbus pristatė per 80 radijo, televizijos, spaudos žurnalistų. Vertinimo komisijai pateikta daugiau nei 300 darbų. Tarp konkurso laureatų yra trys gerai akliesiems ir silpnaregiams pažįstami žurnalistai. Socialinės apsaugos ir darbo ministrė V. Blinkevičiūtė Lietuvos žurnalistų sąjungos diplomus įteikė Gemutei Padribonienei už laidas "Sutik mane" ir "Kartu su jumis" Lietuvos radijuje, Henrikui Stukui ir Alvydui Valentai už straipsnius neįgaliųjų tematika "Mūsų žodyje".

Vytauto GENDVILO nuotraukoje: prie ministerijos kalėdinės eglutės. Iš kairės - H. Stukas, G. Padribonienė ir A. Valenta.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]