FOTOAKIMIRKA

 

 


parašas po nuotrauka

Prieš dvejus metus prasidėjo VšĮ Panevėžio ir Utenos apskričių aklųjų ir silpnaregių taryba ir Kalmario (Švedija) miesto bendruomenės projektas, kurio tikslas - vaikų su regos negalia integracija į bendrojo lavinimo mokyklas. Šių metų spalio 17-24 dieną panevėžiečius aplankė 4 žmonių delegacija iš Švedijos. Jie domėjosi Lietuvos aklųjų ir silpnaregių vaikų integracija į bendrojo lavinimo mokyklas, svarstė galimybę projektą pratęsti. Švedai susitiko su Panevėžio švietimo darbuotojais, lankėsi Pasvalyje, Joniškėlyje, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre Vilniuje.

Vytauto GENDVILO nuotraukoje: Susitikime su LASS pirmininku O. Petrausku - (iš dešinės) projekto vadovas ir specialiojo mokymo Kalmaryje koordinatorius J. O. Kennberg, Švedijos specialiųjų poreikių švietimo instituto ekspertė Ch. Kennberg, Kalmario apskrities aklųjų ir silpnaregių organizacijos pirmininkas U. Algotsson ir jo palydovė B. Algotsson-Prossl.

 

parašas po nuotrauka

Šių metų lapkričio 2 dieną Atėnuose (Graikija) įvyko kasmetinis Atėnų ir antrasis pasaulinis IBSA maratono čempionatas. Sportininkai bėgo istorine trasa iš Maratono į Atėnus. Lietuvos aklųjų sporto federacijai maratone atstovavo L. Balsys ir K. Bartkėnas bei jo treneris A. Buliuolis. Aklųjų ir silpnaregių sportinėje B3 grupėje L. Balsys užėmė antrą, K. Bartkėnas - trečią vietą. Maratone startavo per 4000 bėgikų. L. Balsys bendroje įskaitoje užėmė 22, o K. Bartkėnas - 33 vietą. Abu sportininkai tą pačią trasą ruošiasi įveikti ir kitais metais, kai Atėnuose vyks parolimpinės žaidynės. Beje, Lietuvos aklųjų sporto federacijos vadovai tikisi, kad mūsų bėgikai kitais metais šioje trasoje iškovos parolimpinius medalius.

Vytauto GENDVILO nuotraukoje: Vilniaus oro uoste (iš kairės) L. Balsys, A. Buliuolis ir K. Bartkėnas.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]