LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Jūratė JANKŪNIENĖ

DALINUOSI MEILE IR DAINA


2003 metai, birželis, 20 diena, Kėdainių kultūros centras. Iš Kauno ir Marijampolės apskričių susirinko rajonų organizacijų meno mėgėjų kolektyvai į 12 valandą prasidėsiantį renginį "Dalinuosi meile ir daina". Tai renginys, kuriam ilgai ruošėsi rajonų organizacijų saviveiklininkai. Nors ir ne meno mėgėjų kolektyvų apžiūra, tačiau reikia Kauno ir Marijampolės apskričių rajonų kolektyvams susirinkti ir parodyti, ką kuris gali, ką išmoko per saviveiklinius metus.

12 valanda, gęsta elektra. Žvakių šviesoje skamba poezijos posmai ir Kėdainių rajono organizacijos folklorinio ansamblio "Temela" daina. Taip skelbiama šio renginio pradžia.

Visus susirinkusius sveikina renginio šeimininkai Kėdainių organizacijos pirmininkė T. Sobestijanskienė, ansamblio "Temela" vadovė, Kėdainių rajono savivaldybės socialinės paramos vadovas V. Gugaitis. Susirinkusiems už atvykimą dėkoja ir sėkmės pasirodant linki Kauno ir Marijampolės apskričių tarybos pirmininkas Stasys Babonas. Renginyje dalyvauja žiniasklaidos atstovai.

Kėdainių kolektyvasKolektyvas keičia kolektyvą, skamba muzika, liejasi dainos. Per pertraukėles žiūrovams kolektyvus pristato ir nuotaikingas istorijas pasakoja dvi šaunios draugės Kunigunda ir Marcė - Kėdainių kultūros centro darbuotojos. Pasirodžiusius kolektyvus, vadovus gėlėmis apdovanoja Kėdainių rajono savivaldybės socialinės paramos vadovas V. Gugaitis, po maišelį Kėdainių simbolio - žalių agurkų ir knygą ''Kėdainių kraštas" - kiekvienam kolektyvui įteikia Kunigunda ir Marcė, nurodydamos ir ypatingą receptą dovanotiems agurkams ragauti.

Kiekvienas renginys turi pradžią ir pabaigą. Jau visi, t.y. Kėdainių, Vilkaviškio, Raseinių, Jonavos, Prienų ir Marijampolės rajonų meno mėgėjų kolektyvai, savo programas atliko. T. Sobestijanskienė dėkoja kultūros centro darbuotojams, suteikusiems patalpas, techninį aptarnavimą ir visaip kitaip nuoširdžiai padėjusiems organizuoti ir vesti renginį. Dėkoja rėmėjams: Kėdainių rajono savivaldybei, AB "Kėdainių duona", IĮ "Kėdainių šiltnamiai", parduotuvei "Rimi", "Kačergės" cukrainei ir kitiems.

Renginys iš gražios, ką tik po remonto atgimusios salės persikelia į fojė, kur laukia įvairiomis rėmėjų ir pačių suvežtomis gėrybėmis nukrautas didžiulis vaišių stalas. Kauno ir Marijampolės apskričių tarybos pirmininkas Stasys Babonas dėkoja Kėdainių organizacijos pirmininkei ir folklorinio ansamblio "Temela" vadovei už gražų priėmimą ir renginio "Dalinuosi meile ir daina" pravedimą.

Šis renginys - tai šviesos žiburėlis mūsų meno mėgėjų gyvenime.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]