NEREGYS IR VISUOMENĖ

 

PALIESTI LAIKĄ


Praėjusių metų lapkritį Vilniuje vyko akliesiems skirta P. Sezano paveikslų paroda, o jos metu - seminaras, kuriame dalyvavo Lietuvos muziejininkai ir regėjimo negalią turintys žmonės. Seminaro tema - kaip muziejaus fondų vertybes pateikti akliesiems ir silpnaregiams. Tartasi, diskutuota, ieškota naujų idėjų ir galimybių. Praėjo vos pusmetis ir jau skiname pirmuosius bendradarbiavimo vaisius.

Laikrodžių muziejuje aklieji liesdami apžiūri eksponatusGegužės 18 d. Klaipėdos laikrodžių muziejus atidarė parodą "Laiko matavimo prietaisų raida", skirtą akliesiems ir silpnaregiams lankytojams. Paroda supažindina su visa laikrodininkystės istorija. Eksponatus bus galima liesti rankomis. Po parodą lydės ir ją komentuos muziejaus darbuotojas. Paroda veiks iki šių metų pabaigos. Aklieji ir jų palydovai susipažinti su eksponatais galės nemokamai.

Neįgaliems vaikams (akliesiems, kurtiesiems, turintiems proto negalią) muziejuje parengtos dvi edukacinės programos: "Senoviniai laikrodžiai ir laiko matavimas" ir "Paukščių, gėlių biologinis laikas". Akliems vaikams padaryti senovinių saulės, vandens, smėlio laikrodžių modeliai. Juos padarė Eduardo Balsio menų gimnazijos dailės skyriaus moksleiviai ir padovanojo muziejui, kad jų akli draugai galėtų modelius apčiupinėti. Klaipėdoje taip pat vyko akcija "Neišmesk manęs". Per ją klaipėdiečiai į muziejų nešė senus nereikalingus laikrodžius - nematantys vaikai galės juos čiupinėti, pajusti jų formų įvairovę.

LASS Klaipėdos miesto tarybos pirmininkas Jonas Drėgva, dalyvavęs rengiant parodą, sako: "Tai tikrai įdomu. Atvažiuokite!"

KLAIPĖDOS LAIKRODŽIŲ MUZIEJUS

Klaipėda, Liepų g.20, tel., faks. 8-46 41 04 17

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]