MUS REMIA

Teresė PANGONIENĖ

AŠ NORIU MATYTI PAVASARĮ


Kaune, Žaliakalnyje, yra mokykla, po savo sparnu glaudžianti vaikus, kurių palydovė yra tamsa: čia mokosi ir gyvena akli bei kitokių regos sutrikimų turintys vaikai. Tokių vaikų akys yra jų pirštukai, tad posakiai "reginčios rankos", "skaitantys pirštai" mums, kurie savo likimą esame susieję su aklaisiais, - realybė. Mūsų ugdytiniai mokosi bendrųjų dalykų, dainuoja, dirba su kompiuteriais, lipdo iš molio, pina iš vytelių, dalyvauja įvairiuose miesto ir respublikos renginiuose, kuria savo aplinką. Jie nori visko, ko ir kiti tokio amžiaus vaikai. Ir, be abejo, jiems reikalinga pagalba, specialios ugdymo ir regėjimo korekcijos priemonės. Pagalba reikalinga, kad jie taptų visaverčiais visuomenės nariais, kad visuomenė juos priimtų tokius, kokie yra, kad palengvėtų jų socializacijos procesas.

Yra žmonių ir organizacijų, kurie teikia mokyklai įvairiopą pagalbą. Viena iš paramos akcijų ta, kad jau ketvirti metai Kauno filharmonijoje organizuojami labdaros koncertai "Aš noriu matyti pavasarį". Šio koncerto organizatoriai, ištikimiausi mokyklos rėmėjai - Kauno Rotary klubas, Rotary klubas Kauno Tauras, LIONS Kauno klubas, M.K.Čiurlionio LIONS klubas. Koncerto metu gautos lėšos skiriamos Kauno silpnaregių internatinės mokyklos ugdytiniams paremti.

Ir šį pavasarį, balandžio 26 dienos saulėtą popietę, rinkosi kauniečiai į tradicinį koncertą "Aš noriu matyti pavasarį". Ne tik tarp žiūrovų buvo Kauno silpnaregių internatinės mokyklos moksleivių ir pedagogų: Vaida Butautaitė (kanklės) ir Vytautė Radzevičiūtė (vokalas) atliko lietuvių liaudies dainą, muzikos mokytoja Reda Urnienė (vokalas) atliko keletą romansų (koncertmeisterė Sanita Klešnieks).

Mes labai dėkingi atlikėjams Mykolui ir Motiejui Baltazarams (Kauno J.Naujalio muzikos gimnazija), Vytautui Giedraičiui (Kauno J.Naujalio muzikos gimnazija, klarnetas, koncertmeisterė Marta Žemaitytė), Kauno kameriniam orkestrui (meno vadovas ir dirigentas Pavelas Bermanas), Kauno valstybiniam chorui (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis). Visa salė, vaikai, pedagogai širdimi skriejo į pavasarį, nešami muzikos garsų.

Kauno silpnaregių internatinės mokyklos ugdytiniai visada bus dėkingi M.K.Čiurlionio LIONS ir LIONS Kauno klubams, Kauno Rotary klubui ir Rotary klubui Kauno Tauras ne tik už padovanotą pavasario šventę, kupiną muzikos, už galimybę patiems dalyvauti programoje, bet ir už visą paramą, kurią jie gauna šių koncertų dėka.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]