LASS CENTRO TARYBOJE

Zita JUODKIENĖ

 


Balandžio 9 dieną vykusiame centro tarybos posėdyje buvo aptarta 14 klausimų, priimti 9 nutarimai.

Buvo patvirtinta iš valstybės biudžeto finansuojamų neįgaliųjų socialinės integracijos programų rengimo, finansavimo ir atsiskaitymo už jų vykdymą tvarka, vadovaujantis Invalidų reikalų tarybos patvirtintais nuostatais. Kiek anksčiau prieš posėdį vykusiame seminare su apskričių tarybų vadovais ir kitais programos vykdytojais ši tvarka buvo aptarta, išsiaiškinti nuostatų pasikeitimai.

Papildyti VšĮ LASS centro taryba įstatai naujomis veiklomis, susijusiomis su dokumentų rengimu, konsultacijomis bei informacijos teikimu.

Centro taryba apsvarstė 2002 m. LASS įmonių ir UAB ūkinę - finansinę veiklą ir patvirtino jų balansų ir pelno (nuostolių) ataskaitas. Įmonių ir UAB ūkinė finansinė veikla per 2002 m. buvo patikrinta audito. Ją dviejuose posėdžiuose, dalyvaujant auditorėms, svarstė centro tarybos ūkio reikalų komisija. Per 2002 m. įmonės ir UAB pagamino ir realizavo produkcijos už 12,8 mln. litų, tai 5,8 proc. daugiau negu per 2001 metus. Iš viso gauta 20 mln. Lt pajamų, iš jų 1,6 mln. Lt už patalpų nuomą, 2,4 mln. Lt - už parduotą nekilnojamąjį turtą, 2,2 mln. Lt sudarė dotacijos ir PVM mokesčio lengvata. Įmonės įsigijo naujų įrengimų, įdiegė naujų perspektyvių gaminių. Tačiau atkreiptas dėmesys į didelius praradimus dėl nuolat susiformuojančių beviltiškų skolų nurašymo. Tai rodo, jog įmonės ir UAB per mažai dėmesio skiria gaminamos produkcijos savikainos bei visos veiklos sąnaudoms mažinti. Sudaryta komisija, kuriai pavesta, pasitelkus specialistus, išanalizuoti UAB "Regovitus" Panevėžyje nekilnojamojo turto pardavimo VšĮ Panevėžio ir Utenos apskričių aklųjų ir silpnaregių tarybai galimybes.

Centro taryba, įvertinusi UAB "Jūsų įranga" patirtį, perspektyvas, ir siekdama jos ūkinės - komercinės veiklos pelną panaudoti LASS narių materialinei paramai, nutarė šią bendrovę pertvarkyti į viešąją įstaigą ir pavedė įmonės direktoriui parengti tam reikalingus dokumentus.

Išklausytos bendrovių "Regseda" ir "Regovitus" vadovų informacijos apie anksčiau centro taryboje patvirtintų investicinių projektų vykdymą ir lėšų panaudojimą. Kadangi projektai iš dalies keičiami, pavesta kitam centro tarybos posėdžiui pateiti patikslintus investicinius projektus.

Taip pat išklausytos informacijos apie centro tarybos ūkio reikalų bei informacinės aplinkos pritaikymo komisijų priimtus sprendimus ir jiems pritarta. Informacinės aplinkos komisija, įvertindama informacijos reikalingumą ir neišvengiamą naujų technologijų atėjimą į mūsų gyvenimą, rekomendavo LASS apskričių taryboms paskirti atsakingą asmenį už informacijos teikimą žiniasklaidai. Be to, komisija sudarė darbo grupę, kuri turėtų išanalizuoti europinių ir lietuviškų brailio raštu natų ženklų sistemų skirtumus, pateikti siūlymus juos suvienodinti.

Patvirtinta LASS įmonių bei UAB direktorių darbo apmokėjimo tvarka, LASS viešųjų įstaigų 2002 m. ūkinės - finansinės veiklos balansai ir pelno (nuostolių) ataskaitos, paskirtos premijos įmonių ir įstaigų vadovams už 2002 metų darbo rezultatus.

Centro taryba, išnagrinėjusi UAB "Regplasta" prašymą, Kauno ir Marijampolės apskričių tarybos siūlymą, leido UAB "Regplasta" parduoti jai nuosavybės teise priklausančius bendrabučio J.Žemgulio g. butus bei poilsio bazę "Nemunas" Kretkampyje.

Aklųjų švietimo 75-mečio proga už aktyvią veiklą, skatinant aklųjų ir silpnaregių saviraišką, savarankiškumą integruojantis į visuomenę centro tarybos padėkomis apdovanoti LASUC pedagogai A.Daujotienė, J.V.Draugelis, A.Jagminaitė, M.R.Jagminienė, I.Jakonienė, A.Jocienė, J.Lapinskienė, R.Petkevičienė, Z.Pukenienė.

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]