RENGINIAI

Zita KLIBAVIČIENĖ

LAIMĖS YRA TIEK, KIEK YRA...


Jau penktąjį kartą Kauno aklųjų ir silpnaregių mėgėjų teatras "Aira" dalyvavo žmonių su negalia šventėje konkurse "Pasijuokime kartu", skirtoje Valentinui Kirliui atminti. Šiemetinė mūsų programa vadinosi "Laimių dėlionė". Mūsų šūkis buvo: "Juk verta kovot ligi galo dėl savo lemties".

Šiais metais konkursas vyko dviem turais: laimėję pirmąjį turą, vykusį Rokų kultūros namuose, pakliuvome į geriausių respublikos kolektyvų aštuonetuką. Taigi balandžio 12 d. suvažiavome į finalinę šventę Raseiniuose.

Dabar norėtume apibūdinti "Airos" paruoštą konkursinę programą. Pirmiausia po salę blaškėsi baksnodama baltąja lazdele pasiklydusi akloji, prašanti jai padėti surasti gyvenimo pagerėjimą. O paskui, pasigirdus Marijono Mikutavičiaus dainai "Trys milijonai", "Airos" perkurtai ir pavadintai "Tiktai tarakonai", artistai, įsikibę į vieną virvę, kopė į sceną. Kiekvienas buvo ant krūtinės pasikabinęs po raidę brailio ir reginčiųjų raštu, iš kurių susidėjo žodis "laimė". Savo programą sudarėme iš kauniečių satyrikų humoreskų ir epigramų. "Airos" sukurtą dainą įdainavo Artūras Lenkšas.

Dėliodami laimes, artistai tvirtino, kad laimės yra tiek, kiek yra, kad miegoti diedui su boba su paltais - taip pat laimė... Moteris jaučiasi laiminga, galėdama reketuoti savo buvusius meilužius. Be to, laimę gali surasti kiekvienas, sukūręs ketureilį LNK telekonkursams, o galų gale - laimės vis tiek neužteks. Sakysim, pridėjo tau kas nors šiek tiek, po trijų dienų - vėl trūks...

Už programą "Laimių dėlionė" Raseiniuose vykusioje šventėje "Airai" pripažinta trečioji vieta, kurią lėmė žiūrovų simpatijos bei solidžios vertinimo komisijos nuomonė. Mus aplenkė tik du kolektyvai iš Ukmergės ir Vilniaus.

Netrukus, balandžio 24 dieną, Kauno aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose vyko humoro popietė "Laimių dėlionė", kurioje laimes dėliojo satyrikė Petronė Veiverienė-Petruška ir dailininkas karikatūristas Algimantas-Bronius-Marija Snarskis, mėgėjų teatras "Aira" ir liežuvavo dvi "madam" - Roma ir Zita.

"Airos" artistai mąsto, kur čia dar galima būtų "laimes padėlioti". O vadovė Zita galvoja, kad greičiausiai artėjančiame aklųjų suvažiavime, jei tik bus pakviesti. Kaip toj "Airos" sukurtoj dainoj: "Juk būna, kad kartais eini vienas, be draugo ir jauti, jog lazda tave saugo..."

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]