JUBILIEJAI

Juozas VALENTUKEVIČIUS

PERŽENGĘS DEŠIMTMEČIO SLENKSTĮ


Jubiliejine juosta perrišamas mons. J. AntanavičiusKatalikiškasis Prano Daunio fondas jau dešimt metų dirba akliesiems ir silpnaregiams. Per tuos metus fondas sustiprėjo, nusistovėjo jo veiklos kryptys.

Balandžio 14 d. Panevėžio katedroje, kur įsikūręs Prano Daunio fondo prezidentas monsinjoras Juozapas Antanavičius, įvyko fondo dešimties metų veiklos paminėjimas. Renginio pradžioje monsinjoras J. Antanavičius apžvelgė fondo nueitą kelią ir keliais žodžiais pakalbėjo apie ateitį. Po monsinjoro pasisakymo buvo atliktos Antono Brucknerio koncertinės mišios "E-mol". Šventinio koncerto akimirka Jas atliko aklųjų choras "Vilnius" ir Lietuvos kariuomenės garbės sargybos kuopos pučiamųjų instrumentų orkestras. Abiem kolektyvams dirigavo prof. Povilas Gylys. Šis kūrinys Lietuvoje atliktas tik antrąkart.

 

Po koncertinių mišių vyko sekmadieninės šv. Mišios. Jas aukojo naujasis Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Mišiose giedojo choras "Vilnius". Laikydamas mišias vyskupas ne kartą akcentavo, kad regėjimo negalią turintys žmonės gali prasmingai gyventi, kurti grožį. "Geriausias pavyzdys, - sakė vyskupas, - yra "Vilniaus" choras, jo atliekama muzika."

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]