RENGINIAI

Irena SABATAITYTĖ

ŠVENTĖ JURBARKE


J. Baranauskienę sveikina V. Andrijūnas su žmonaJurbarke vėl švystelėjo mažytė šventė. Miestelėnams ją padovanojo I grupės regėjimo invalidė, tautodailininkė, skulptorė, rašytoja Julija Baranauskienė. Rajono kultūros rūmuose įvyko jos ketvirtosios poezijos knygos "Maudaus sodo žieduos" pristatymas ir garbingo jubiliejaus paminėjimas. Lietuvos nepriklausomų rašytojų valdybos pirmininkas, poetas Vladas Buragas pristatydamas Julijos knygelę kalbėjo: "Šis poezijos knygelės pavadinimas, atplaukęs iš vieno eilėraščio eilutės, yra labai prasmingas. Pirmajame žodyje paslėpta vandens - gyvybės nešėjo stichija. Antrasis pavadinimo žodis simbolizuoja gal metų laikų kaitą ir amžiną vaisingumą. O štai žiedai - tai pavasaris, jaunystė, tikrasis žmogaus ir gamtos grožis." Jos eilėraščiai žavi paprastumu, lietuviško žodžio skambėjimu. Skaitai ir tarsi girdi undinių dainą, jūros ošimą, regi tekančios saulės ašarą.

Šia proga kultūros rūmų fojė buvo atidaryta ir Julijos Baranauskienės tapybos darbų paroda. Paveiksluose, kaip ir eilėse, - gimtojo krašto vaizdai, spalvų žaismas. Beje, kai kurie paveikslai tapyti, kai prigeso akių šviesa, nusilpo regėjimas.

Miela, jaunatviška tą popietę Julija Baranauskienė iš tikrųjų maudėsi žiedų ir puokščių gausoj. Ją sveikino rajono meras A. Zairys, tremtinių ir politinių kalinių sąjungos Jurbarko skyriaus pirmininkas P. Gervylius, mokytojų veteranų etnografinis ansamblis "Sedula", LASS Jurbarko rajono organizacijos pirmininkas V. Andrijūnas. Jubiliatę sveikino ir gausiai susirinkę jurbarkiečiai, dėkojo jai už gražias eiles, parodas, linkėjo sveikatos ir stiprybės.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]