NETEKOME

 

BALTARUSIJOS AKLŲJŲ NETEKTIS


Anatolijus Netylkinas2002 m. sausio 27 d. eidamas 61-uosius metus po ilgos ir sunkios ligos mirė Baltarusijos aklųjų draugijos centro valdybos pirmininkas Anatolijus Netylkinas.

A. Netylkinas gimė 1941 m. balandžio 6 d. Gomelio apskrityje, Krugoveco kaime. 1962 m. jis baigė Gardino aklųjų ir silpnaregių internatinę mokyklą. 1967 m. baigęs Gardino valstybinį J. Kupalos pedagoginį institutą, dirbo Gardino aklųjų ir silpnaregių internatinėje mokykloje mokytoju. 1975 m. neakivaizdžiai baigė Leningrado Gerceno pedagoginį institutą ir įgijo tiflopedagogo specialybę. 1976 m. buvo išrinktas Baltarusijos aklųjų draugijos Gardino apskrities valdybos pirmininku. Nuo 1983 m. dirbo Baltarusijos aklųjų draugijos Gardino gamybinio mokymo susivienijimo generaliniu direktoriumi. 1986 m. buvo išrinktas Baltarusijos aklųjų draugijos centro valdybos pirmininku ir juo dirbo iki mirties.

1993 - 1996 m. jis buvo Europos aklųjų sąjungos vykdomojo komiteto narys, įvairių komisijų narys. A. Netylkinas nuo 1990 iki 1995 m. buvo Baltarusijos Respublikos Aukščiausiosios tarybos deputatas. Apdovanotas Baltarusijos Aukščiausiosios tarybos garbės raštu. A. Netylkino iniciatyva 1996 m. įkurtas Baltarusijos parolimpinis komitetas, kuriuo pirmuoju viceprezidentu A. Netylkinas ir buvo išrinktas.

Visur, kur dirbo, A. Netylkinas buvo aktyvus visuomenės veikėjas, gabus vadovas. Buvo darbštus, principingas ir autoritetingas žmogus.

Daugelis Lietuvos aklųjų A. Netylkiną pažinojo, nes jis buvo dažnas svečias Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos taryboje ir jos įmonėse. Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga drauge su Baltarusijos aklaisiais gedi A. Netylkino. Tegu bus lengva jam Baltarusijos žemė.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]