RENGINIAI

Irena MARCIŠAUSKIENĖ

"AKIŲ TAMSOJ - ŠIRDIES ŠVIESOJ"


Taip buvo pavadintas minėjimas, kuris įvyko Kelmėje spalio 21 d. Minėjimas buvo skirtas LASS Kelmės rajono organizacijos 40-mečiui ir LASS 75-mečiui. Šių sukakčių minėjimas prasidėjo žmonių su regėjimo negalia paroda, kuri prasidėjo penkiomis dienomis anksčiau ir buvo eksponuojama Kelmės kultūros centre. Parodoje buvo stengiamasi parodyti, ką gali neregys, todėl besidomintys organizacijos gyvenimu, galėjo pamatyti apie 100 nuotraukų iš organizacijos narių gyvenimo. Seniausios nuotraukos buvo datuotos 1962 m. Lankytojai galėjo pamatyti akių šviesą praradusio Selestino Grikšto autentiškus medžio darbus, pasiklausyti ir garso kasečių, kuriose buvo įrašyti jo sukurti eilėraščiai.

Žiūrovų akį traukė ir kiti regėjimo negalią turinčių žmonių darbai: Z. Markulienės ir A. Ivoškienės mezginiai, E. Balandytės, Z. Rakauskienės, A. Merkelienės pinti iš vytelių gaminiai, J. Andrijauskienė džiugino siuvinėjimo raštais.

Pagrindinis minėjimo renginys prasidėjo sekmadienio rytą šaškininkų varžybomis LASS Kelmės rajono taurei laimėti. Turnyre dalyvavo dvi silpnaregių komandos ir penkios sveikų žmonių komandos. Šiemet sėkmė nusišypsojo aklųjų ir silpnaregių I komandai, kurioje žaidė A. Navickis, K. Kižauskas ir J. Samušienė. Antri buvo darbo biržos šaškininkai, o trečiąją vietą iškovojo antroji silpnaregių komanda, kurioje žaidė A. Goris, A. Kybartas ir E. Balandytė.

Pasibaigus šv. Mišioms, kurios buvo aukojamos už mirusius ir gyvus organizacijos narius, apie 13 val. žmonės rinkosi į kultūros centro pagrindinę salę. Renginį pradėjo ir vedė G. Rutkūnienė.

Apie praeitą 40-metį žiūrovus trumpai supažindino organizacijos pirmininkė J. Samušienė. Taip pat kalbėjo LASS Šiaulių ir Tauragės apskričių tarybos pirmininkas A. Navickis bei anksčiau Kelmės rajono organizacijai vadovavęs dabartinis LASS Šiaulių įmonės direktorius E. Žakaris.

Vėliau įvyko trijų dalių apie pusantros valandos trukęs koncertas. Jo metu žmonės klausėsi folklorinio ansamblio "Ramočia" (vadovas V. Rutkūnas), humoro grupės "Linksmuoliai", kuri aiškaus lyderio dar neturi, bei estradinio trio (vadovas J. Kasparas).

Per pertrauką organizacijos narius sveikino LASS Šiaulių ir Tauragės apskričių tarybos pirmininkas A. Navickis, savivaldybės, globos ir rūpybos skyriaus atstovai, kitų neįgaliųjų organizacijų nariai bei pavieniai asmenys.

Be dovanų neliko ir parodos dalyviai. Seniūnai parūpino dovanas savo seniūnijoje gyvenantiems organizacijos nariams.

Po minėjimo-koncerto iki vėlaus vakaro vyko vakaronė, kurioje šokio sūkuryje kartu su organizacijos nariais sukosi ir keliskart daugiau sveikųjų. Dar kelias dienas po to Kelmėje girdėjosi šilti prisiminimai apie šį renginį.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]