LASS RAJONŲ ORGANIZACIJOSE

Edvardas ŽAKARIS

MES IR SAVIVALDYBĖS


Vis didesnį svorį įgauna savivaldybės. Todėl reikia ne tik laukti, ką LASS vadovai iškovos iš respublikinės valdžios, bet ir patiems aktyviai dirbti su vietinėmis valdžios institucijomis.

Labai geri santykiai Šiauliuose su miesto savivaldybe. Nuo 1992 m. savivaldybė išlaiko LASS Šiaulių įmonės patalpose esančius kultūros namus, o nuo 1994 m. - Gubernijos ambulatoriją. Tais pačiais metais savivaldybė skyrė 71 tūkstantį litų įmonės šiluminiam mazgui pertvarkyti. 2001 m. miesto kultūros ir sporto skyrius skyrė pusę etato neregiui aklųjų sporto pirmininkui.

Savivaldybės lėšomis mieste įrengta 10 garsinių šviesoforų. Pro įmonę važiuojantys miesto autobusai turi padidintus skirtingų spalvų numerius, padedančius geriau orientuotis silpnaregiams. 2000 m. rugsėjo mėn. miesto taryba skyrė 30 tūkstančių litų neregių važinėjimo miesto transportu išlaidoms kompensuoti. Nė karto LASS Šiaulių įmonė nėra mokėjusi žemės nuomos mokesčio. Šiais metais jis sudarė 9 tūkstančius litų. Tarpininkaujant miesto merei V. Stasiūnaitei įmonė buvo atleista nuo 5 tūkstančių litų delspinigių už pavėluotai sumokėtus mokesčius. Savivaldybės įmonė "Šiaulių energija" už patalpų šildymą leidžia atsiskaityti neskaičiuodama delspinigių iki kito šildymo sezono pradžios, o elektros tinklai - iki mėnesio galo.

Ne kartą įmonė gavo užsakymų iš savivaldybės įstaigų minkštiems baldams atnaujinti.

2001 m. liepos mėn. savivaldybės lėšomis sutvarkyta aklųjų mikrorajono kiemų asfalto danga.

Ne vieną tūkstantį litų savivaldybė skyrė specialiai paruoštoms neregių programoms, o kur dar pagalba teikiant transportą, nemokama salė ir panašiai.

Miesto vadovai ne kartą lankėsi LASS Šiaulių įmonėje ir ten įsikūrusiose įstaigose, todėl daug aiškinti apie neregių problemas netenka. Neabejojame, kad bendradarbiavimas ir parama iš Šiaulių miesto savivaldybės tik didės.

* * *
[Turinys] | [Mūsų tinklapis]