REABILITACIJA


Aldona JAKAVONIENĖ

POILSIS PAS KAIMYNUS


Pailsėję ir atgavę jėgas, sukaupę energijos tolimesniam darbui grįžo LASS Vilniaus ir Šalčininkų rajonų organizacijų, Lietuvos invalidų draugijos bei klubo "Likimas" nariai, kurie 14 dienų lankėsi Šcecino vaivadijos Mendzevodzės miesto reabilitacijos centre. Iš viso 36 neįgaliuosius (tarp jų - 8 su invalido vežimėliais ir lydinčiais asmenimis) autobusu nuvežė ir parvežė firmos "Tveresta" (direktorius Č.Olševskij) vairuotojai, kurie buvo itin paslaugūs: padėdavo invalidams įlipti, išlipti, tvarkyti bagažą, apskritai rūpinosi gera keleivių savijauta.
     Reabilitaciniame centre invalidai turėjo puikias gyvenimo sąlygas: buvo maitinami, nestokojo gydytojų efektyvių paslaugų. Kartu centre gydėsi invalidų grupės iš Ukrainos respublikos bei Lenkijos vaivadijų.
     Atvykusiųjų laukė puikūs renginiai: pažinčių vakaras, kur buvo dainuojamos tautinės dainos, vakaronė "Meilė iš pirmo žvilgsnio", suvenyrų parodėlės, kaukių pokylis, susitikimas su Kristina Gerševska-Dubik, gimusia Ščiuciko mieste, Baltarusijoje. Poetė paskaitė savo kūrybos eilių.
     Poilsio metu buvo organizuojamos ekskursijos po Lenkijos miestus, surengta vienos dienos kelionė į Vokietiją.
     O kur dar jūra, kaitri vasaros saulė, švelnus pliažo smėlis? Tai irgi poilsis, malonūs įspūdžiai. Todėl iš reabilitacinio centro šalčininkiečiai sugrįžo kupini jėgų ir ryžto, kūrybinių planų.
     Visi, pabuvoję reabilitaciniame centre, nuoširdžiai dėkoja lenkų organizacijai "Vspulnota Polska", kompensavusiai gydymo ir maitinimo išlaidas, kunigui Henrikui Pavliuk ir visoms organizacijoms, suteikusioms galimybę pasigydyti puikiame reabilitaciniame centre. Ačiū Jums, mielieji žmonės.
    
 

* * *
[Turinys] | [Grįžti]