NAUJI LEIDINIAI


Remigijus BALSYS

DAINININKĖ, GIEDANTI VIVALDĮ


Iliustracijoje kompaktinė plokštelė - Antonio Vivaldžio "Gloria"Praėjusių metų pabaigoje įvairiausiais balsais ir tonacijomis skambantis muzikos pasaulis pasipildė dar viena kompaktine plokštele - Antonio Vivaldžio "Gloria". Didieji literatūros, muzikos kūriniai tuo ir yra didingi bei paslaptingi, kad daugelį šimtmečių geba traukti savęsp naujas atlikėjų, interpretatorių kartas, kad atskiras žmogus, susilietęs su jais, patiria giliąją kūrybos paslaptį ir tikrąjį džiaugsmą. Nė kiek neperdedant galima sakyti, kad A. Vivaldžio "Gloria" yra vienas iš tų kūrinių, prie kurių buvo ir bus grįžtama.
     Naująją kompaktinę plokštelę įdainavo Kauno kamerinis choras "Kamertonas" (meno vadovas - Algirdas Viesulas). Tai dar labai jaunas kolektyvas, susikūręs vos prieš ketverius metus. Jame dainuoja įvairių profesijų dainininkai- mėgėjai iš Kauno: dėstytojai, medikai, inžinieriai. Lietuvos akliesiems, ypač neabejingiems savo likimo draugų pasiekimams, ši "Kamertono" įrašyta "Gloria" turėtų būti įdomi ir brangi tuo, jog čia solo partiją (sopranas) atlieka silpnaregė Jūratė Vizbaraitė. J.Vizbaraitė yra Lietuvos muzikos akademijos magistrantė, docentės Giedrės Kaukaitės mokinė, pirmojo Beatričės Grincevičiūtės vokalistų konkurso laureatė. Pati Jūratė gyvena ir mokosi Vilniuje.
     "Su "Kamertono" vadovu susitikome Anykščiuose, - pasakojo dainininkė, - mudvi su drauge giedojome Anykščių bažnyčioje: buvo minimos kompozitoriaus Felikso Bajoro motinos, garsios šito krašto dainininkės, šimtosios mirties metinės. Toje bažnyčioje A.Viesulas mus ir išgirdo, o išgirdęs - pasiūlė dalyvauti įrašant A.Vivaldžio "Gloria". Beje, neseniai sulaukiau iš A.Viesulo dar vieno pasiūlymo: giedoti įrašant vieną J.S.Bacho kantatą".
     Kaip minėjome, J. Vizbaraitė - Lietuvos muzikos magistrantė, pavasarį, o gal vasaros pradžioje jau tapsianti magistre. Tada, matyt, ir būtų geriausia proga dar kartą su dainininke susitikti, paprašyti daugiau papasakoti apie save, pasiteirauti apie ateities planus. Tad šįsyk apsiribosime tik keletu štrichų. Jūratė nemažai koncertuoja. Vienas paskutiniųjų jos solinių koncertų vyko praėjusių metų lapkričio 28 dieną Vilniuje, meno pasaulyje gerai žinomoje "Vartų" galerijoje.
     Šiais metais tikisi rengti koncertus bendradarbiaudama su valstybine Lietuvos filharmonija. Turi paruošusi V.A. Mocarto kūrinių programą - norėtų ją įrašyti Lietuvos radijuje.
     Tokia tad būtų pirmoji ilgesnė ir, tikėkimės, ne paskutinė pažintis su dainininke Jūrate Vizbaraite.
    
    
 

* * *
[Turinys] | [Grįžti]