MUS REMIA


 

 


Viešosios įstaigos "Lietuvos aklųjų choras" organizuojamos loterijos "21", "To dar nebuvo", "Sėkmės kalneliai", "Gero vėjo" Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungai teikia apčiuopiamą paramą. Štai už 1998 metų I ketvirtį viešoji įstaiga "Lietuvos aklųjų choras" LASS skyrė 115 tūkstančių litų. Įstatymo numatyta tvarka loterijų organizatoriai labdarai ir paramai turi skirti 8 procentus lėšų nuo realizacijos apimčių. Dalį gautų lėšų (22 tūkstančius litų) LASS centro taryba skyrė programai "Materialinė parama LASS nariams".
    
Užimtumo ir paramos verslui fondas M95 Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondui pateikė programą "Verslo inkubatoriaus žmonėms su regėjimo negale steigimas". Šiai programai pritarė Verslo plėtros taryba prie Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos. Iš Smulkaus ir vidutinio verslo plėtros fondo programai skirta 320 tūkstančių litų. Už šias lėšas bus įkurtas verslo inkubatorius akliesiems ir silpnaregiams. Įgyvendinant programą LASS suteiktose patalpose (Vilniuje, Žemaitės g. 21) bus įrengtos 8 dirbtuvės amatininkams ir smulkiems gamintojams. Inkubatoriuje akliesiems ir silpnaregiams verslininkams bus teikiamos ryšio, sekretoriavimo, transporto paslaugos, jie bus konsultuojami buhalterinės apskaitos klausimais. Aklieji ir silpnaregiai verslininkai galės naudotis specialia kompiuterine technika. Silpnaregiams informacija bus teikiama padidintu šriftu.
     Užimtumo ir paramos verslui fondo M95 prezidentas A.Ruginis mano, kad žmonių su regėjimo negale verslo inkubatorius duris turėtų atverti šių metų balandžio mėnesį.
 

* * *
[Turinys] | [Grįžti]