18 07 31  Apžiūrėjo "Dangės flotilę"

Klaipėdoje kasmet vykstančios jūros šventės renginiuose nuolat dalyvauja "Dangės flotilė".

Tai plokščiadugnių laivų - kurėnų - ir burvalčių, kuriomis buvo plaukiojama dar XX a. pradžioje, flotilė. Laivai pastatyti griežtai laikantis senųjų laivų statybos būdo, matmenų bei tradicijų. Šiais metais "Dangės flotilę", tarpininkaujant Lietuvos jūrų muziejui, galėjo apžiūrėti ir "Mūsų žodžio" žurnalistas Alvydas Valenta. Jis susipažino su kelių kūrėnų, taip pat vieno laivo, pastatyto vikingų laivo pavyzdžiu, vidumi, įranga, bendravo su laivų kapitonais. Tarp laivų, kuriuos neregys žurnalistas ištyrinėjo, buvo ir legendinis "Vytautas didysis" - juo Nemunu ir Baltijos jūros pakrantėmis keliavo Nacionalinės ekspedicijos dalyviai.

Jūros šventėje buvo ir daugiau paliesti įdomių dalykų: vilko kailis, kuriuo apsisiautęs "vikingų palikuonis" demonstravo senovinius papuošalus: plačius masyvius žiedus, sages, o taip pat paragauti "Berlyno ponių" paruoštos kafijos ar kopų karveliais vadinamos varnienos.

Lietuvos jūrų muziejus - erdvė, kurioje neregys gali atrasti daug jį dominančių dalykų: žvejybos laivų aikštelėje apžiūrėti žvejybinį laivą "Dubingiai", nusileisti į jo triumą, muziejaus "Jūros saloje" paliesti natūralaus dydžio delfino mažylio atlieją, demonstracinėje lentoje susipažinti su plaukiančia delfinų kaimene, kitais jūros gyvūnais. Dar daugiau įspūdžių neįgaliesiems, taip pat ir akliesiems, žada restauruotas ir praėjusių metų pabaigoje vėl pakvietęs lankytojus, Muziejaus akvariumas.