18 06 11  Akcija "Mane veža"

Birželio 9 dieną visoje Lietuvoje vyko akcija "Mane veža", kurios metu motociklininkai vežė regėjimo negalią turinčius žmones.

Pernai pirmą kartą surengta bendra motociklininkų bei aklųjų ir silpnaregių akcija sulaukė ypač didelio populiarumo ir susidomėjimo, todėl nuspręsta ją pakartoti ir šiais metais.

Motociklininkai Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, kituose miestuose sudarė galimybę akliesiems pasimėgauti šios transporto priemonės teikiamu laisvės pojūčiu. Akcijoje dalyvavo apie 80 ekipažų, apie pusę sudarė vien tik vilniečiai. Kaip ir pernai, akcijos "Mane veža" siela buvo motociklininkė Aldona Juozaitytė-Pieva. Visi jos dalyviai gavo specialias apyrankes ir lipdukus, ant kurių brailio raštu buvo užrašyta "Mane veža!"

Tarp akcijos dalyvių buvo ir LR Seimo narys Mykolas Majauskas vežęs neregę Irmą Jokštytę. Patirti motociklo jėgą, greičio pojūtį panoro ne tik regėjimo negalią turintis jaunimas, bet ir nemažai vyresnio amžiaus aklųjų bei silpnaregių. "Į panašias akcijas žiūrėjau skeptiškai, pernai nedalyvavau, - sakė kaunietė Laimutė Dvylatienė, - bet man tikrai patiko. Jaučiuosi tarsi atjaunėjusi ir atsišviežinusi.