18 05 14  Robotai Aklųjų bibliotekoje

Gegužės 11 dieną vilniečius, besidominčius konstravimu ir informacinėmis technologijomis, Lietuvos aklųjų biblioteka (LASS) pakvietė į programavimo pradmenų dirbtuves "Coding".

Dirbtuvių dalyviai, naudodamiesi Arduino mikrovaldikliais, programavo, konstravo robotukus ar tiesiog susirado naują hobį. Vilniečiai aklieji robotukus konstruoja jau nebe pirmą kartą. Pirmosios tokios dirbtuvės įvyko 2016 m, o šiais metais projektas plečiasi ir į kitus miestus. LAB direktorės pavaduotojas Darius Tamošiūnas papasakojo, kad robotukų konstravimo dirbtuvės keliaus į visus didžiuosius šalies miestus, kuriuose yra aklųjų bendruomenės, o nugalėtojai rudenį, Programavimo savaitės metu, susitiks Vilniuje - robotų konstravimo finale.

Patirtis byloja, kad robotų konstravimas ir programavimas labiausiai domina moksleivius, tačiau dirbtuvėse laukiami ir vyresni žmonės. Anot rengėjų, svarbu ne amžius, bet pomėgis ir noras išmokti ko nors nauja. Robotukų konstravimas primena konstravimą iš Lego detalių. Taigi, jeigu jums vaikystėje patiko Lego, pabandykite šį pomėgį pratęsti.