18 05 04  LASS dienos Šilutėje

Gegužės 2-3 dieną Šilutėje vyko LASS dienos "Susitikimai".

Dienų pavadinimas tiksliai atspindėjo jų esmę: šilutiškių, tiek pačių mažiausių iki tiek ir gerokai vyresnių, iš tikrųjų laukė daug įdomių susitikimų. Organizatorius maloniai nustebino jau pirmasis renginys - seminaras rajono socialiniams darbuotojams. Susirinko apie 60 žmonių, o tai, anot jų, yra daug ir rodo gyvą susidomėjimą aklųjų problemomis. "Susitikimai" kvietė į režisierės Karolinos Žernytės vadovaujamo Pojūčių teatro dirbtuves ir pojūčių spektaklį, brailio rašto pamokas, pokalbius su neregiu programuotoju Justu Kilčiausku, kunigu Ramučiu Janšausku, Kauno technologijos universiteto dėstytoju Mariumi Gudauskiu, brailio rašto pamokas.

Pirmą kartą LASS dienų istorijoje "Susitikimuose" gyvai dalyvavo laidos "Aklas pasimatymas" kūrėjai. Taip pat pirmą kartą vyko tiesioginės "Susitikimų" transliacijos internete. Jas buvo galima stebėti "Aklo pasimatymo" "Facebook" profilyje. Prie renginių Šilutėje prisijungė ir Lietuvos aklųjų bibliotekos kūrybinė komanda: patiems mažiausiems "Susitikimų" dalyviams ji pasiūlė sukurti atviruką savo nematančiam draugui ir parodė keletą linksmų "Pasakojimų dėžutės" istorijų.

"Susitikimų" programą rėmė: Lietuvos neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM, Šilutės savivaldybė, VšĮ LASS respublikinis centras. Prie jų sėkmės prisidėjo gausus būrys partnerių ir informacinių rėmėjų.