18 04 13  Susitikimai su leidėjais

Balandžio 11 dieną Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB) savo skaitytojams surengė išvyką į Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklą (LRS leidykla).

Su LAB skaitytojais bendravo leidyklos darbuotojas vertėjas, publicistas Gediminas Pūlokas. Jis pristatė naujausias LRS leidyklos išleistas ir leidžiamas knygas, papasakojo apie vertėjo darbą.

LAB, siekdama mažinti savo skaitytojų socialinę ir informacinę atskirtį, kovo - gegužės mėn. n. numačiusi surengti keturis susitikimus su knygų leidėjais ir platintojais. Jau įvyko susitikimai knygyne "Eureka" ir LRS leidykloje, laukia dar du: vienas - dar kartą "Eurekoje", antrasis - leidykloje "Kitos knygos". Taip pat yra rengiami knygų pristatymai bei aptarimai pačioje bibliotekoje.

LAB skaitytojai nuolat supažindinami su knygų naujienomis, tačiau susitikimai su skirtingais leidėjais bei knygų platintojais, skirtingos leidyklų strategijos pasirenkant leistinas knygas, informacija apie labiausiai skaitomus ir perkamus autorius padeda susidaryti pilnesnį vaizdą, kas vyksta šioje kultūrinio gyvenimo srityje.