17 07 12  Lietuvos šokėjai Čekijoje

Liepos 5 - 10 d. VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC) tautinių šokių kolektyvas "Šimtažiedis" (vad. Rūta Januškevičienė) dalyvavo XXIII tarptautiniame tautinio meno festivalyje Čekijoje, Prahoje.

Vilniečiai Čekijoje ne tik šoko, bet ir keliavo, lankė istorines tiek pačios Prahos, tiek ir visos Čekijos vietas. Štai tik keli svarbesni objektai, kuriais per kelias viešnagės dienas suskubo pasigėrėti VBSPC šokėjai: Šv. Vito katedra, kuri buvo statoma 500 metų, Prezidentūra, Karalių rūmai ir karališkieji sodai, miesto Rotušė su astronominiu laikrodžiu, skaičiuojančiu ne tik valandas, bet rodančiu saulės bei mėnulio judėjimą per 12 zodiako ženklų, Karlovy Varai - didžiausias ir labiausiai lankomas Čekijos mineralinių vandenų kurortas.

Trečiąją viešnagės dieną tautinių šokių kolektyvas "Šimtažiedis" Čekijos sostinėje sėkmingai dalyvavo XXIII Tarptautiniame tautinio meno festivalyje. Iš viso festivalyje dalyvavo 25 tautinio meno kolektyvai iš daugiau nei 15 šalių pradedant kaimynais latviais, lenkais, baigiant šokėjais ir muzikantais iš tolimosios Indonezijos. Anot VBSPC direktoriaus Algimanto Arbočiaus, festivalis stebino savo spalvingumu, kolektyvų ir meninių programų įvairove. Į bendrą programą gražiai įsikomponavo ir "Šimtažiedžio" atliekami šokiai, lietuvių tautiniai rūbai.