16 03 21  Dviejų kolektyvų koncertas

Kovo 19 dieną Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centras (VBSPC) savo lankytojus pakvietė į dviejų kolektyvų pavasarinį koncertą.

Koncerto žiūrovus bei klausytojus su artėjančiomis šv. velykomis pasveikino LR Seimo narys Algis Strielčiūnas. Savo programas parodė VBSPC liaudiško muzikavimo grupė "Atgaja" (vad. Rimvydas Auryla) ir Šiaulių kultūros centro aklųjų ir silpnaregių skyriaus folkloro kolektyvas "Sedula" (vad. Virginija Gintilaitė).

"Atgaja" yra jauniausias VBSPC kolektyvas, tačiau jau surengęs daugiau nei dvidešimt koncertų ne tik Vilniuje, bet ir kituose miestuose.

Folkloro ansamblis "Sedula" šiais metais minės savo veiklos 35-erių metų sukaktį, dažniausiai atlieka žemaitišką folklorą, tačiau turi parengęs ir romansų, patriotinių dainų programas. Kai kurias šių programų dainas klausytojai turėjo galimybę išgirsti kovo 19-osios popietę. "Sedula" išreiškė viltį "Atgajiečius" rudenį matyti Šiauliuose, savo 35-erių metų veiklos šventiniame renginyje.

Koncertas buvo skirtas artėjančiai Žemės dienai, parskrendančioms pempėms, Juozams ir visiems kitiems Centro lankytojams pasveikinti.