Laiko juosta

Giedrius Stoškus

Naujiena asmeniniams asistentams


 

Dalijamės aktualia žinia – žmones su negalia lydintys asmeniniai asistentai nuo šių metų pradžios renginiuose gali lankytis nemokamai. 2022-06-21 Seimas vienbalsiai, „už“ balsuojant net 121 Seimo nariui, priėmė Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo Nr. I-2044 15 straipsnio pakeitimo įstatymą Nr. XIV-1146. 

Šiuo įstatymu Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo 15 str. papildytas 3 dalimi, kuri nustato, kad asmeninis asistentas, lydintis neįgalųjį į kultūros įstaigas (muziejus, galerijas ir kt.), lankytinas vietas, kultūros, pramogų ar sporto renginius, turi teisę įsigyti bilietą su 100 procentų nuolaida. 

Šio įstatymo priėmimą inicijavo Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkė Monika Ošmianskienė. Įstatymas įsigaliojo 2023-01-01. 

Įstatymo 2 str. 2 dalis įpareigojo socialinės apsaugos ir darbo ministrą, kultūros ministrą, švietimo, mokslo ir sporto ministrą bei savivaldybių administracijų direktorius iki 2022 m. gruodžio 31 d. priimti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus. Iki tol žmonėms su negalia tekdavo pirkti bilietą į renginius ne tik sau, bet ir asmeniniam asistentui arba asmeninis asistentas turėdavo įsigyti bilietą savo lėšomis. 

Ta pati lengvata numatyta ir nuo 2024-01-01 Neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymą pakeisiančio Asmens su negalia teisių apsaugos pagrindų įstatymo 27 str. 3 d. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką