Redakcijos skiltis

 

 


 

Parašas po straipsniuVienas iš pagrindinių sąjungos administracijos tikslų – girdėti ir reaguoti, spręsti bendruomenės nariams kylančias problemas. Žinoma, ne viską sužinome tiesiogiai, ne visada lengvai ir greitai tos problemos sprendžiasi. 

Štai – neseniai vardijote mums akinių lęšių kompensavimo trūkumus. Dėl to jau nuėjome į Sveikatos apsaugos ministeriją, mus išgirdo, net pasiūlė sprendimo būdą. Pažadėjo, kad bus geriau, ne taip brangu įsigyti akinius silpnaregiams. Tikėkimės nebus taip, kaip toje patarlėje: „Pažadėjo – patiešijo...“ Stebėsime, kad nebūtų. 

Kita ilgai brendusi problema – garsiniai šviesoforų signalai. Sakėme – blogai, nesuderinti garsai, kiekvienas miestas tvarkosi, kaip išmano. Žinia jau ištransliuota ir išgirsta, Susisiekimo ministerija sudarė darbo grupę, į kurią įtraukė ir LASS atstovus. Arba štai – signalizuojate, kad ima trūkti lietuviškai kalbančių techninės pagalbos priemonių, ne visiems patogi nauja įsigijimo tvarka, todėl apsilankėme Techninės pagalbos neįgaliesiems centre, išsakėme bendruomenės lūkesčius. 

Kiekvieną mėnesį nuotoliu susitinkame su filialų atstovais, kalbamės, klausiame ir klausome jų – kuo gyvena, kas kelia nerimą, kuo džiaugiasi bendruomenė. Deja, kiekvieno nario negalime išklausyti (juk mūsų daugiau nei 5 tūkstančiai!), todėl ir prašome visų Jūsų kalbėti su filialų vadovais, dalytis savo patirtimis. O kai apie tą pačią problemą kalba ir Kaunas, ir Prienai, ir Telšiai, tada ateina mūsų eilė – eiti, prašyti, atstovauti, reikalauti. 

Štai šių dienų pavyzdys. Kovo mėnesį daugelyje rajonų net 2 sekmadienius žmonės kviečiami ateiti ir balsuoti už naujas savivaldybių tarybas, už merą (esamą ar naują). Kiti metai – irgi rinkiminiai. Nesididžiuokime ir mes – eikime, jei kažko trūksta dėl rinkimų prieinamumo užtikrinimo, sakykime, jei nepatogu ar ne taip padaryta – praneškime. Nes jei neisime ir nieko nesakysime, visi galvos, kad yra gerai, kad taip ir turi būti. Nepakanka privačiai išreikšti nepasitenkinimą. Kviečiame trūkumus išsakyti savo filialo pirmininkui, pranešti Vyriausiajai rinkimų komisijai, sąjungos administracijai. 

Tad būkite mūsų kasdieniais sufleriais ir toliau, dirbkime kartu kaip darni komanda, kuri aprėpia visą Lietuvą. 

 

LASS pirmininko pavaduotojas Vilmantas Balčikonis 

 

Vilmanto Balčikonio nuotrauka. Jauno amžiaus, vidutinio kūno sudėjimo vyras matomas nuo krūtinės iki viršugalvio, kūnu šiek tiek pasisukęs dešiniuoju profiliu. Vilmantas pozuoja lauke, greičiausiai saulėtu ankstyvo pavasario ar rudens laikotarpiu. Jis žvelgia tiesiai į kamerą, šypsosi, atrodo ramus ir laimingas. Vyro plaukai trumpi, jis vilki šviesius marškinius, tamsų švarką ir tamsią prasegtą striukę. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]