Redakcijos skiltis

 

 


 

Parašas po straipsniuPrieš Jus pirmasis šių metų „Mūsų žodžio“ numeris. Prasidėjus naujiems leidybiniams metams, pirmiausia, pagalvojame – išsilaikysime! Paraiškos finansavimui parašytos kadaise praėjusį rudenį, jau ir sužinota apie gautas lėšas, o „Mūsų žodžiui“ labai pasisekė, kad Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga (LASS) palaiko ir prisideda prie bendruomenės leidinio. Be svarbios paramos ne visiems pavyksta išlikti! Naudodamasi proga noriu padėkoti žurnalo leidybos rėmėjams – Neįgaliųjų reikalų departamentui prie SADM, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui, ir, aišku, LASS. Taip pat dėkoju visiems ištikimiems mūsų skaitytojams, žurnalo prenumeratoriams. Vienas jų, sveikindamas su Naujaisiais, į telefono ragelį linksmai šmaikštavo apie pigią mūsų metinę prenumeratą, tevertą 3 kavos puodelių didmiestyje. O čia žurnalas – visus 12 mėnesių! Neslėpsime, mums kiekvienas skaitytojas yra patvirtinimas, kad esame reikalingi. Ir nors nelengva, o gal ir neįmanoma, pataikyti kiekvieno skoniui, neabejoju, kad „Mūsų žodis“ yra tam tikra rišančioji dalis. Rišančioji – istoriją, įvykius, žmones, pokyčius. 

Taigi, jei imtumėte skaičiuoti, kiek istorijų vien per metus teko aprašyti straipsnius rengiantiems žurnalistams ir bendraautoriams, kiek bendruomenei rūpimų problemų, renginių, kūrybos apžvelgta, su kiek žmonių teko pasikalbėti, susidarytų nemenki skaičiai. Bet ne dėl jų mes stengiamės. Viliamės, kad „Mūsų žodžio“ puslapiuose ir toliau bus Jums reikalingos informacijos, patinkančių temų. Daug jų jau rado įprastą vietą žurnalo rubrikose. Šiek tiek naujovių – pokalbius su įdomiais, įkvepiančiais žmonėmis skaitykite rubrikoje „Susitikimai“. Į pasaulį linksmiau pažvelgti padės Pranas Pliuška, laukiantis ir jūsų linksmų istorijų. Bus daugiau pasakojimų, kaip neregiai ir silpnaregiai gyvena svečiose šalyse, bet pasistengsime dažniau lankytis ir mūsų filialuose. Žurnalo prenumeratoriai brailio raštu sulauks penkių priedo „Pasaulis į namus“ numerių – juose prižadame ir svarbios informacijos, ir įdomybių, ir receptų. Kviečiame skaityti, siūlyti temas ir pašnekovus! 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 

 

G. Čingaitės-Kiznienės nuotrauka. Jauna, vidutinio sudėjimo moteris stovi apsnigtame parke šalia medžio. Ji šypsodamasi žvelgia tiesiai į skaitytoją. Moters plaukai tamsūs, šiek tiek dengia pečius. Ji dėvi ilgą šviesų švarko tipo megztinį, kurio kišenėse slepia rankas, kaklą dengia lengvai užmestas languotas šalikas ar skara. Aplink – daug sniego. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]