Viršelio istorija

 

Apie bendrystės pajėgas


 

Jau pradžios knygoje, Biblijoje, parašyta: „Negera žmogui būti vienam.“ Esame sukurti kaip bendruomeninės būtybės, ieškančios išsipildymo kituose žmonėse, santuokose, šeimose, bendruomenėse, siekiančios draugystės ryšių. Bendrystė su kitais turi sveikatą stabilizuojančių veiksnių. Santykiuose galime atsiskleisti ir vystytis, jaučiamės saugūs ir vertinami. Įrodyta, kad žmonės, palaikantys nekonfliktiškus santykius, turi mažiau streso hormonų savo kraujyje ir todėl yra labiau atsipalaidavę. Jeigu santykiai geri, o ginčai su kitais nėra pikti, praleidžiantieji daug laiko su kitais yra laimingesni nei vieniši žmonės. 

Darbinėje bendrystėje, kaip ir gyvenime, suprantama, būna visko. Vis dėlto dauguma Palangoje balandžio pabaigoje susirinkusių LASS filialų pirmininkų vieningai pritarė – jų darbo su žmonėmis vien valandomis neišmatuosi. Jei dirbi atsidavęs, žmonės tai pajunta ir vertina. Visgi gerai net ir paprasčiausiomis patirtimis pasidalyti suėjus į būrį – pasijunti ne vienas toks, o bendrystės jausmas sustiprėja. Tik pasinaudokime visomis progomis jį kurti! 

 

Viršelyje – akimirka iš LASS filialų pirmininkų susirinkimo Palangoje / L. Puodžiūnės nuotr. 

Apvali žurnalo „Mūsų žodis“ viršelio nuotrauka. Joje – dvidešimt devynių žmonių grupė, pozuojanti ant žalios, trumpai pjautos pievelės lauke šiltuoju metų laikotarpiu. Kompanija tvarkingai išsirikiavusi trimis eilėmis, dauguma stovi, trys moterys pritūpusios pačiame priekyje. Žmonės įvairaus amžiaus, didesnė dalis – vidutinio ar vyresnio amžiaus. Visi žvelgia į fotografą, šypsosi ir atrodo puikiai nusiteikę. Trys žmonės galinėje eilėje kiek pasisukę vienas į kitą, tarsi linksmai šnekučiuotųsi. Kompanija apsirengusi dalykiškai, kai kurie iš jos pasipuošę labiau. Kompanijai už nugarų – žaliuojančio pušyno pakraštys, prie kurio stovi aukštas šviesus pastatas, primenantis viešbutį su erdvia terasa. Netoli jo plevėsuoja trys vėliavos – Lietuvos, Ukrainos ir Europos Sąjungos. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką