Redakcijos skiltis

 

 


 

Parašas po straipsniuKai manęs kartkartėmis viešai paklausia, ką man reiškia dirbti savo organizacijoje ir dėl jos, žinau labai tvirtą atsakymą. LASS narė esu jau daugiau nei 10 metų. Į LASS įstojau sulaukusi pilnametystės, bet tik per paskutinius ketverius metus priartėjau prie pačios organizacijos. Pirmasis žingsnis – darbas LASS taryboje. O pastaruosius aštuonerius mėnesius darbuojuosi pirmininko komandoje ir galiu drąsiai pasakyti, kad tik dabar iš vidaus supratau, kaip organizacija veikia. Kiek save prisimenu, jaučiausi pasaulio žmogus. Ne kartą gavau pasiūlymų išeiti į kitas komandas, dirbti net gana aukštose valstybinėse struktūrose, bet kol neužbaigiau savo misijos LASS bendruomenėje, į jokias, net prestižiškiausias darbo vietas, jos neiškeičiu. Įgyta patirtis leidžia suprasti, kiek dar turime pakeisti tiek valstybėje, tiek savo pačių požiūriuose, kad pasiektumėm JT neįgaliųjų teisių konvencijoje užsibrėžtų tikslų. 

Dar ne su visais, kurie dirbate ir este LASS dalis, spėjau susipažinti artimai. Man tikrai pritrūksta galimybės aplankyti kiekvieną, iš arti pažvelgti į jūsų darbus, rūpesčius ir tikslus. Bet aš gyvenu ir dirbu tam, kad žmogus būtų vertinamas ne pagal regos aštrumą, o pagal žmogiškus siekius. Kiekvieną psichologinį ir fizinį sunkumą esu išgyvenusi asmeniškai. Ir nors visuomenėje esu pristatoma kaip gerai prisitaikiusi prie gyvenimo be regos, man neišvengiamai artimi mūsų bendruomenės kasdieniai iššūkiai. 

Labai svarbu, kad LASS XXXIV suvažiavime dalyvautų kuo daugiau delegatų. Taip pat ir tai, kad kuo daugiau bendruomenės narių, norinčių dalytis savo idėjomis ir iš esmės prisidėti prie LASS misijos, siektų tapti delegatais. Esu tikra, jei norime proveržio kažkurioje srityje, turime prie jo atsiradimo prisidėti patys. 

Šiame žurnalo numeryje daug informacijos artėjančiam LASS suvažiavimui. Kviečiu atidžiai paskaityti kandidatų į LASS pirmininkus programines nuostatas ir atsakingai pagalvoti apie sprendimą, kurį netrukus kartu priimsime. Kviečiu vadovautis ne skambiais šūkiais, o savo protu ir patirtimi. Nepamirškime, kad pirmininkas ir jo pavaduotojai yra tik įrankiai organizacijos tikslams pasiekti. Jūs nuspręsite, su kuriais žmonėmis norėtumėte dirbti, kad šie tikslai būtų pasiekti. Gegužės 26-ąją visi, kam svarbi LASS ateitis, galėsite stebėti ir dalyvauti viešuose kandidatų į pirmininkus debatuose „Zoom“ platformoje. Dėkoju kiekvienam, esančiam neabejingam LASS ateičiai. 

Irma Jokštytė 

 

Irmos Jokštytės portretas. Jauna daili moteris atsisukusi tiesiai į skaitytoją. Irmos akys išraiškingos, plačiai atvertos, plaukai – dengiantys pečius, kiek banguoti, taisyklingų bruožų veidas rimtas, susikaupęs, bet skleidžia kuklią šypseną. Irma dėvi tamsią palaidinę. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]