Redakcijos skiltis

Lina Puodžiūnė

 


 

Parašas po straipsniuRuduo tarsi dar kartą surikiuoja seniai suplanuotus darbus, pribarsto naujų, atgaivina paieškas, kaip veikti ir ką keisti. Ieškome krypties ir kas ją galėtų parodyti? 

Štai LASS jaunimo mintys apie bendradarbiavimo ir bendravimo svarbą, lyderystę, susikalbėjimą, norą keisti: „Svarbus dėmesys kiekvienam, pabrėžti, kad tu esi svarbus ir reikalingas, nors šiuo metu gal ir nieko nedarai.“ „Diskusijos forma galima daug išspręsti.“ „Leiskime žmonėms atsiverti.“ „Lyderystė yra apie komandą, o ne būti dėmesio centre.“ „Reikia kuo daugiau bendrauti ir pažinti žmones, esančius komandoje.“ „Svarbu tikėti tuo, ką darai ir kad komanda tuo tikėtų – tik tada bus pasiektas rezultatas.“ „Jaučiu pasitikėjimą bendruomenėje, kad susitelkę galime daug pasiekti.“ „Lyderystė – tai sprendimų ir atsakomybės prisiėmimas.“ 

Džiugu, kad jaunimui ne tas pats, kokioje organizacijoje jie yra. Džiugu, kad jie kelia klausimus ir ieško atsakymų, kad kuria gelbėjimo strategijas, kad nebijo klysti ir, tikiuosi, supranta, kad tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia organizacija yra ir bus. Niekas iš svetur neateis ir nesukurs svajonių organizacijos, ją kuriame patys, visi kartu ir kiekvienas – savo požiūriu, savo darbu, savo įnašu. Ir dabar ji yra tokia, kokie esame visi, prisidedantys prie LASS gyvybės – nei geresnė, nei blogesnė. Atidžiai pažiūrėkime kiekvienas į save. Argi neiškalbinga sena rytų išmintis: „Ir vieną baisią dieną tu sutiksi save.“ Taip, gana didelis iššūkis pamatyti save per padidinamąjį stiklą, su visu grožiu ir ne tik. Bet tik priėmus save tokį, koks esi, galima eiti į priekį, ieškoti krypties, prisiimti atsakomybę ir „vairuoti laivą“. 

Man atrodo, kad galima perskaityti krūvas knygų apie lyderystę, atmintinai išmokti pagrindinius dėsnius ir vadovavimo principus, tačiau jeigu žmogus iš vidaus netiki tuo, ką daro, tai teorija liks tik teorija. Tuomet nors ir bandoma žinias panaudoti praktiškai, nieko neišeis – veiksmai dažniausiai būna tik deklaratyvūs, o darbai neatneša prasmingos naudos visiems. Kaip tikėti tuo, ką darai? Tiesiog, daryti tai, kuo tiki. Atrodo paprasta, bet ar tikrai? 

 

Nuotrauka: Linos Puodžiūnės nuotrauka. Vidutinio amžiaus moteris pozuoja dideliame aukštyje, sėdėdama ant apžvalgos bokšto grindų. Nuotraukoje matoma tik dalis apžvalgos bokšto – jis metalinis, aukštais turėklais, grindys taip pat iš metalo, tačiau skylėtos tarsi tinklas, tad žiūrint į apačią iš viršaus matoma žemė. Tolumoje – žaliuojančios pušų ir eglių viršūnės. Moteris sėdi patogiai įsitaisiusi, sukryžiavusi kojas ir atsirėmusi į turėklą. Į skaitytoją ji kiek pasisukusi kairiuoju profiliu. Lina – vidutinio sudėjimo, trumpų šviesių banguotų plaukų. Žvilgsnis nukreiptas tiesiai į skaitytoją, moteris nuoširdžiai šypsosi. Ji vilki šviesius marškinius ilgomis rankovėmis, ant pečių užsigaubusi tamsią gėlėmis margintą skarą, dėvi kelnes su didelėmis kišenėmis, sportinius batelius. Moteris spinduliuoja pozityvumu ir šiluma. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]